Skocz do zawartości

mz etz 250-dusi sie na niskich obrotach

kaburas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem. moja etka strasznie sie dusi przy dodawaniu gazu na niskich obrotach.na jedynce tego sie za bardzo nie odczuwa ale już na dwójce jak jest z 2000 obrotów i po szybkim otwarciu przepustnicy silnik sie dusi, trzeba powoli dawac gazu az silnik złapie 3000-3500(zaleznie od biegu)obrotów, jak juz je złapie to mz wyrywa sie z rąk. Co może byc tego przyczyną, zle ustawiony gaźnik,zapłon,czy moze coś innego.

Z góry dzieki za odpowiedz.

i jeszcze chcialem dodać że najwyzsze obroty mojego silnika to 6000 obr/min

nawet na postoju,dalej jak sie odkręci gaz to silnik sie dusi i obroty spadają.

z tego co wiem to ETZ posiada silnik wysokoobrotowy i nie dziw sie ze przy 2000 obrotow ci zamula jak szybko dodasz gazu. no coz te typy tak maja ze jak chcesz zeby szla to wskazowka nie powinna wskazywac ponizej 3000 obrotow.

jezeli chodzi o to duszenie na wysokich obrotach to radze sprawdzic zaplon. jezeli nie masz elektronika to moze byc to.

kaburas napisał:

najwyzsze obroty mojego silnika to 6000 obr/min

To słabo.

Kup nową świece na początek. Potem zapłon.

Mi na niektórych starych nie przekraczała 5000obr/min.

a przerwe między elektordami miałeś taka samą na wszystkich, poustawiaj przerwy na platynkach i na świecy ewentualnie przyczyść gaźnik i filtr powietrza< a może warto juz kupic nowy?>

kaburas a jak z wolnymi obrotami <nie faluja przypadkiem?

Ja pie**ole, co to za rady... Gaźnik, filtr, zapłon... wy chyba nie macie MZ... :? To jasne ze ma cos z gaźnikiem. Moze pogiety albo dziurawy pływak, brudne dysze itp. Napisz co sprawdzałes ostatnio i kiedy ci sie problem pojawił

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S