Skocz do zawartości

WSK 125 pomocy!

magneto
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

czemu nie ja tez swoja WSK przerobilem bardziej na crossa i wedlug mnie lepiej po terenie sie jezdzi bo i tak papierow nie mam do niej to nic mi nie lezy tylko troche pracy wto wlozylem jak chcesz przerobic to popatrz na allegro duzo jest tego :D a tak WSK poszalejesz he he :P

Przemyśl to dobrze. Tuning to jest pewnego rodzaju sztuka, a nie uciety wachel, podniesiony tył i owiewka firmy sport. Jeżeli doprowadzisz motocykl do stanu fabrycznego bedziesz mial powód do dumy. Masz sprzęt ogólnie w dobrym stanie,a jak byś zobaczył moją jawe (przywiozłem ją w skrzynkach po owocach) to bys sprzedał ja na kg. Nie rób tego lepiej ja sprzedaj w całości jakiemus amatorowi starych motocykli albo kolekcjonerowi.

Lepiej posłuchaj tych użytkowników forum którzy radzą ci ja doprowadzić do stanu wyjściowego i trzymaj w garażu , bo niedługo będa one zabytkami których beda poszukiwali kolekcjonerzy . Ja posiadam co prawda WSK 175 ale w orginale jest bardzo ładna . Na początku gdy ją kupiłem miała pocięte błotniki akumulator od kanta 12V poprostu stan opłakany byle by jeździła ale czego się oczekiwać za 50 zł teraz gdy zrobiłem jej kapitalny remoncik silnika pozmieniałem błotniki to w końcu zaczeła wygładać ładnie co do czesci można kupić na allegro albo po sklepach internetowych .Dodam że na początku również nie posiadałem papierów jednak udłao mi się jak zarejestrować jako zabytek i teraz posiadam żółte blachy i jeżdze sobie po ulicach jednak nadal nie legalnie ponieważ nie mam prawka

Moim zdaniem nie ma sensu zabierać z niej części do ogara. Jest prawie kompletna i przy małym nakładzie części a trochę więcej pracy możesz doprowadzić ją do oryginału. A jeśli nie masz teraz kasy na remont to przetrzymaj ją w piwnicy niech czeka na lepsze czasy. Taka odremontowana WSK za kilka/kilkanaście lat będzie dużo więcej warta niż ten ogar czy inny cross....

Mimo iż nie wygląda zbyt dobrze to ma w sobie jakiś urok, a jeśli jeździ to chyba nie ma sensu jej unieruchamiać. Zastanów się.

P.S. Czemu ona ma tablice od motoroweru?

Pozdrawiam

macie racje... zostawie ja w calosci. jedyny klopot tkwi w tym ze szybko potrzebuje kasy a o remoncie tego motocykla nie mam nawet co snic- brak funduszy. mam w okolicy paru chetnych kupcow za 200 zlotych, ale po pierwsze szkoda mi tego motoru, bo oni raczej nie maja zadnego doswiadczenia i to sie moze zle skonczyc. a po drugie zal mi go sprzedawac, bo jak ktos powiedzial ona ma swoj urok.

jedynym rozwiazaniem jest dac ja jakiemus kolekcjonerowi, ale gdzie takiego dorwac... moze na allgero/otomoto? i ile moglbym waszym zdaniem za to wolac- tak jak powiedzial na poczatku rozek- 100 zlotych?

a tablice od motoroweru(w/w ogara) wsadzil moj kolega ktory sie bal policji(chociaz moto stoi na terenie prywatnym) i ja zalozyl a ja zapomnialem zdjac:) no coz... w koncu jestem burakiem :-D

Wiesz nikt ci nie karze ją teraz remontować. Może jakiś czas postać w zaciszu garażu. A ty w tym czasie poczytaj troche na jej temat i zbierz część potrzebnych funduszy. Jak to się mówi: Jeść nie prosi wiec może stać.

tak, masz w zupelnosci racje. klopot jets w tym, ze wszystkie pieniadze jakie mialem wydalem na ten sprzet. do 4. przyszlego miesiaca musze sie zglosic w wydziale komunikacji zeby wydali mi dowod rejestracyjny(jezdze na pozwoleniu czasowym, a raczej stoje, bo mam zerwany lancuch w hondzie) i musze wlasnie kupic lancuchj i zebatke(koszt 90zl), skolowac widelec do ogara i wladowac pare groszy zeby go sprzedac(w stanie do poprawek), bo mi tylko zagraca i szczerze mowiac mam go dosyc.

z checia poszedlbym do jakiejs pracy, ale przyjmuja od 16(bylem w posredniaku) czyli mi brakuje roczku. a to co robilem w zeszlym roku(wrzutki wegla, rabanie drewna i budowa) w tym roku nie sa mozliwe;;/;//;/;/;/