Skocz do zawartości

bezpieczeństwo na zlotach!?

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj byłem na zlocie autek tuningowych organizowanego przez jeden ze śląskich klubów.autka nawet spoko, ale nie w tym rzecz. Pojawiły sie równiez jednoslady < na co liczyłe ;)> przyjechał pewien bolo swa mitshubishi a na lawecie przywiózł honde VTR model sp01. Gościu wiadomo typowy dres, więc odkręcił jeden z tłumików i dawaj na uciesze publiczności z pobliskiego parkingu przed dyskoteką na droge. niepowiem jeździł nawet, nawet. Tylko że bez kasku, kombinezonu itp. miał tylko bandame, bojówki i obcisła koszulke <wiadomo dlaczego>

całe te pokazy odbywały sie na pobliskiej drodze, w normalnym ruchu często pomiędzy przejeżdząjącymi jak i zaparkowanymi samochodami wzdłuz drogi. Do całego obrazka nalezy jeszcze dodac wszechobecna gawiedź w sporych ilościach.

o nieszczęście nietrzeba było długo czekać

W pewnym momencie nasz dresik położył vtr, która szlifując uderzyła w zaparkowany samochód<na szczęście stojący tam ludzie zdąrzyli uciec.

vtr urwany podnóżek, lusterko , pęknieta czasza, wgnieciony zbiornik , a dresikowi praktycznie nic sie nie stało< poobcierał łokieć i tyłek

dodam jeszcze że posterunek policji znajdował sie jakieś 70 metrów od całej imprezy> patrzyli tylko na zlotowiczów i pokazy owego szpanera> po wypadku oczywiście co zrobili = wrąbali mandat kierowcy autka ponieważ był tam zakaz parkowania> sprawca wypadku zapłacił za szkody właścicielowi uszkodzonego autka,< niezgłaszając całej sprawy!>. nieodpowiedział natomiast za tak niebezpieczna jazde BEZ KASKU. niesprawdzono nawet jego papierów!!! < czyżby go juz wszyscy tam znali.

co ciekawsze mandatem za złe parkowanie został ukarany tylko własciciel uszkodzonego auta, pozostałe źle zaparkowane samochody policja pozostawiła w spokoju!!!!!!!!!!!!!!!!!

jestem w totalnym szoku!!!

ciekawe jak to bywa na innych zlotach, pokazach tutaj zero bezpieczeństwa < ludzie biegajacy po normalnej ulicy niewyłączonej z ruchu, do tego gęsto zaparkowane samochody i smigajacy na jednym kole <no własnie kto? BO NA PEWNO NIE MOTOCYKLISTA>

gosciu oczywiscie w dalszej części zlotu spalił doszczętnie gume,

POWIEM TYLKO JEDNO: DOBRZE ŻE NIKOGO NIE ZABIŁ!

BO NA PEWNO NIE MOTOCYKLISTA>

Właśnie

On nie kupił motocykla dlatego że lubi jeździć tylko po to żeby szpanować. U mnie też są tacy mają super sprzęty a robią 300km rocznie. Łatwo poznać:

-dresy

-koszulka

-adidaski

-koło w górze

I jeszcze jedno taki nigdy nie pomoże w trasie (chyba że jesteś laską w mini) kiedyś popsuł mi sie sprzęt przejechało paru i nic. Patrze a tu stary poldek sie zatrzymał. Wysiada koleś i mówi że też kiedyś jeździł motocyklem. Pojechał do domu po klucze, potem naprawiliśmy sprzeta i w droge. :-D

ciekawe jak to bywa na innych zlotach' date=' pokazach tutaj zero bezpieczeństwa [/quote']

mogę obiektywnie napisać o tegorocznych zlotach:

Koszelanka, Siedlce, Inowrocław, Września, Darłowo

było spokojnie

co prawda było nocne strzelanie z wydechu czy wolne jazdy bez trzymanki

ale jednak nic sie nie stało, ludziska mieli kulture

i chwała im za to 8)

U mnie na zlotach jest zawaliscie, kazdy robi co chce dbajac o zdrowie swoje i innych tylko raz na zlocie byl wypadek koles nie wychamowal bo sie z qmplem scigali ale ucierpial tylko kierowca.. Robili to na pasie startowym u nas w miescie, nic zlego u nas raczej sie nie dzieje jest wyznaczony czas i miejsce do popisow.. A co to ziomka na VTR.. PEACE ;)) Gratuluje rozumu. Pozdrawiam.

no to świerzynka ;) , własnie wróciłem ze zlotu w Łagowie

było się już na kilkudziesięciu zlotch, ale w Łagowie miłe zaskoczenie, nie liczyłem, bo i po co ale kilka jak nie kilkanaście klubów MC z Niemiec, nie mniej z z Polski, żadnych dymów, a siedziało się do 4 rano każdego dnia :mrgreen:

a siły porządkowe - członkowie klubu Łagów 96, Hertz, Policja i .....niemieckie Polizai

pees. trza też napisać o organizacji zlotu, koszulka, znaczek, trzy posiłki (serwowane z resaturacji), 10 piw, kapele grały już w piatek od 20.00, laseczki, :lapagora: