MłodyVFR Opublikowano 23 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 słuchaj no MłodyVFR' date=' znowu wsadziełes kij w mrowisko, tak się zaczełem przy odpalaniu zastanawiać i faktycznie, jak jest mocno silnik rozgrzany to lekie dodanie gazu i za pierwszym strzałem, pees. czy przy kontroli promów kosmicznych w USA nie pracuje jakiś twój kuzyn , ponoć znowu cosik znaleźli i nie wystartowali [/quote'] ketchup, moja dziewczyna ceni we mnie to, ze doglebnie penetruje (dany temat :evil: ) i draze do konca :mrgreen: jak na razie ma to same zalety, nawet dla ogolu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Sorki że odgrzebałem ten temat ale chciałbym się dowiedzieć od posiadaczy cbr F4 jak odpalają sprzęta. Zimny odpalam z włączonym ssaniem i gada odrazu. Gorący z minimalnym otwarciem przepustnicy i tez gada odrazu (jeśli nie dodam gazu odpala po jakies sekundzie czyli kreci troche dluzej). Wszystko w porządku czy myśleć o regulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 Sorki że odgrzebałem ten temat ale chciałbym się dowiedzieć od posiadaczy cbr F4 jak odpalają sprzęta. Zimny odpalam z włączonym ssaniem i gada odrazu. Gorący z minimalnym otwarciem przepustnicy i tez gada odrazu (jeśli nie dodam gazu odpala po jakies sekundzie czyli kreci troche dluzej). Wszystko w porządku czy myśleć o regulacji? Na chwile obecną nie widziałem sprzęta który by na gorąco zapalał równie ładnie jak na zimno :) Norma - cieszyć sie z jazdy i nie szukac dziury w całym. W Owner's Manual do mojej VFR jest wyraźnie napisane - przy odpalaniu moto na gorącym silniku dodać trochę gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawasaki6 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Witam.Panowie mam problem z kawasaki zx6r.od dwoch dni mam problem z odpaleniem jej jak jest goracy silnik.Czasami mozna ja krecic az padnie akumulator a ona nic.ale jesli silnik troche ostygnie to pali super.Co sie stalo?Prosze o opinie i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Siemano.W moim sprzęcie taka sama sytuacja - VF 700F RC23 '85. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Sprawdzić luzy zaworowe i kompresję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Na chwile obecną nie widziałem sprzęta który by na gorąco zapalał równie ładnie jak na zimno :banghead: Norma - cieszyć sie z jazdy i nie szukac dziury w całym. Moj na goraco odpala od pykniecia, na zimno lubi jak sie mu lekko odkreci i poda odpowiednie do temperatury otoczenia ssanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 No to mi na zimnym z kolei odpala bez gazu - od pierwszego obrotu wałem na rozruszniku. Chyba ze postoi przez zime nie odpalana. Jak nie urok, to sraczka... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam.Panowie mam problem z kawasaki zx6r.od dwoch dni mam problem z odpaleniem jej jak jest goracy silnik.Czasami mozna ja krecic az padnie akumulator a ona nic.ale jesli silnik troche ostygnie to pali super.Co sie stalo?Prosze o opinie i pomoc. Wlacz zaplon i swiatlo, ale bez wlaczania silnika - sprawdz napiecie na klemach aku.Powtorz pomiar po 5 minutach.Jakie wartosci napiecia odczytales ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi