gobert Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 Cześć.Mam pytanie, czy ktoś stosował elektroniczny regulator napięcia w 6V instalacji z prądnicą 65W?Ja taki kupiłem dwa lata temu, ale niedawno przestał regulować, czyli działać.Może ktoś z was posiada schemat, albo wie gdzie taki nabyć.Obecnie jeżdżę na starym, ale to są styki, często zawodzą, a przerabiać na 12 V nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 zaloz od jawy, lub cezety 6V chodzi jak zloto, elektronika to moze tylko elektronik naprawic a przewaznie mowia ze lepiej kupic nowy bo pewnie zaraz po remoncie siadzie....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobert Opublikowano 8 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 Od Jawy 350 ts tej z 6V instalacją.Można takie jeszcze dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 Ts mialy 12v. Cezety mają 6v i napewno można kupić. Sam kupilem 3 miechy temu do Jawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobert Opublikowano 8 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 A ile kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 Coś około 40 - 50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 zajrzyj na tą stronkę http://republika.pl/reg_mot/ tam są spece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobert Opublikowano 26 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Eeeeee....Wróciłem do starego, który odłożyłem na półkę, podstawa dobrego jego działania to czyste styki, i co najważniejsze odpowiednie ustawienie sprężyny od styku regulacji wzbudzenia, jak sprężyna za mocno naciągnięta to spali się prądnica, a pierwsze żarówki, za słabo to nie będzie ładować. A w elektroniczym, który mam, nadtopiła się płytka podstawy, i przestał kontaktować przewód prądowy, prawdopodobnie regulator jest dobry. Te z tej stronki ciut drogawe są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Witam odkopuję trochę temat bo nie chce zakładać nowego, wie ktoś może jak podpiąć elektroniczny regulator napięcia do Dniepra instalacja 12 V alternator ?? chodzi mi o polski elektroniczny regulator napięcia pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi