ukasz Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Wczoraj zalapalem w Londynie mandatow na 200 funtow... dwa razy za parkowanie w zlym miejscu (dziwne zwyczaje tam maja :roll: ). Oczywiscie nie mam najmniejszego zamiaru zaplacic :mrgreen: pytanie tylko co moga mi zrobic i jak bardzo beda sie czepiac... o ile wogole udaloby im sie mnie tutaj namierzyc mineloby z pewnoscia troche czasu, a ja we wrzesniu sie zmywam :twisted: Mam tylko delikatne obawy o mozliwe problemy na granicy... odmowic wyjazdu mi chyba nie moga, ale jak z ewentualnym wjazdem kiedys pozniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł - PRC Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 znajomego mojego wujka niechcieli wypuścić ze słowacji właśnie za niezapłacony mandat, musiał iść zapłacićna poczcie i dopiero go wypuścili, więce wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 tez slyszalem o tym, ze nie wypuszcza dopoki nie bedziesz mial zaplaconych mandatow .... niestety... spora kwota 200Ł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 7 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Hmmm, no niedobrze w takim razie :mrgreen: Anglia to strasznie ch**owy kraj i nie mam zamiaru tutaj zostawac :) Zastanawia mnie jedna rzecz... mandaty dostalem za zostawianie moto na chodniku w niedozwolonych miejscach, wiec poki co zapewne wlasciciela motocykla nie ustalili.... musza zapewne dowiedziec sie kto jest wlascicielem, korzystajac z pomocy polskich urzedow... a to pewnie moze potrwac :twisted: Noo, chyba, ze sprawdza na granicy tez numer rejestracyjny pojazdu itp. - w reichu przed wjazdem na prom sprawdzali mi papiery moto, w UK juz tylko moj dowod osobisty.No nie wiem, nie wiem, nie mam zbytnio ochoty oddawac im mojej ciezko zarobionej kasy (ktora moge przepuscic w jakis znacznie przyjemniejszy sposob :D)... ale problemow przy wyjezdzie tez nie chce... :roll: :roll: :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Hmmm, no niedobrze w takim razie :mrgreen: Anglia to strasznie ch**owy kraj i nie mam zamiaru tutaj zostawac :) Zastanawia mnie jedna rzecz... mandaty dostalem za zostawianie moto na chodniku w niedozwolonych miejscach, wiec poki co zapewne wlasciciela motocykla nie ustalili.... musza zapewne dowiedziec sie kto jest wlascicielem, korzystajac z pomocy polskich urzedow... a to pewnie moze potrwac :twisted: Noo, chyba, ze sprawdza na granicy tez numer rejestracyjny pojazdu itp. - w reichu przed wjazdem na prom sprawdzali mi papiery moto, w UK juz tylko moj dowod osobisty.No nie wiem, nie wiem, nie mam zbytnio ochoty oddawac im mojej ciezko zarobionej kasy (ktora moge przepuscic w jakis znacznie przyjemniejszy sposob :D)... ale problemow przy wyjezdzie tez nie chce... :roll: :roll: :roll:bo pierwszą rzeczą jaka sie robi parkując na zakazie to zasłanianie tablicy rejstracyjnej przed cieciami pilnujących parkingów i zakazów parkowania , nie mowie o policji ale oni sie takimi głupotami sie niezajmują ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 bo pierwszą rzeczą jaka sie robi parkując na zakazie to zasłanianie tablicy rejstracyjnej ale czym zaslaniasz ?? zwykly kartonik to se zdjema ... a pszykrecac i odkrecac tablice to tez nie robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Co :?: za wycieraczkę Ci włożyli 8O :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bern Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 a myślisz, że będą się bawić w ustalanie w Polsce? Odnoszę wrażenie, że będziesz figurował w komputerach ichniejszej Policji i służb granicznych i jak będziesz wyjeżdzał i Cię sprawdzą przez przypadek to może być problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Kumplowi zdjęć fotoradarowych z Austrii od 5 miesięcy nie przysłali. Może obcokrajowców ulgowo traktują. Wypuścili go na granicy bez oporów. Ale co za bezsens, żeby karać moto na chodniku??? Nawet w Amsterdamie jednoślady parkują gdzie chcą i za frajer pomimo, że tam na ulicach ciasno jak diabli, a godzina postoju na ulicy kosztuje horrendalne pieniądze (coś pomiędzy 3-4 EURo /h o ile dobrze pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 8 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 a myślisz, że będą się bawić w ustalanie w Polsce? Odnoszę wrażenie, że będziesz figurował w komputerach ichniejszej Policji i służb granicznych i jak będziesz wyjeżdzał i Cię sprawdzą przez przypadek to może być problem Hmm, no wlasnie, tylko jaki problem? Moga mi odmowic wyjazdu? Wydaje mi sie to troche dziwne... no ale jezeli naprawde tak jest, to zaplacilbym te cholerne kwity, zwlaszcza, ze jezeli zrobie to do przyszlego wtorku to cena bedzie mniejsza. Mimo wszystko sporo kasy i jezeli moge spokojnie wyjechac z tego kraju to olalbym cala sprawe po prostu... dlatego prosze pilnie o jakas konkretna i pewna odpowiedz :evil: Zbycho: nie za wycieraczke, a za szybe... a drugi przykleili mi do ramy za owiewka :) :D ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 9 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2005 bo pierwszą rzeczą jaka sie robi parkując na zakazie to zasłanianie tablicy rejstracyjnej ale czym zaslaniasz ?? zwykly kartonik to se zdjema ... a pszykrecac i odkrecac tablice to tez nie robota...dajesz gumke na tablice albo siatke(pajączek) i za to zakładasz rekawiczke i idziesz wpi** , a ciecie pilnujace postojów niemaja prawa dotknąć Ci motocykla , więc co najwyzej moga Ci ob*** ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bern Opublikowano 9 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2005 Nie wiem czy Zbycho nie miał jakiś doświadczeń z takimi mandatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 9 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2005 Nie wiem czy Zbycho nie miał jakiś doświadczeń z takimi mandatami Noo ... na Słowacji w 2004 dostałem kredytowy i smiałem się z tego ... do następnego roku jak próbowałem wjechać. Te p**** komutery ;) pamiętają dłuuuugo. Oczywiście aby wjechać zapłaciłem, bez odsetek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bern Opublikowano 9 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2005 A nie wiem czy kiedyś nie było gdzieś tak, że jak chciało się wyjechać a nie były zapłacone mandaty to oczywiscie wypuszczali, ale zatrzymywali sprzecik na poczet nie zapłaconej kary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 9 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2005 200 funciaków, niezła sumka 8O . Pod koniec Lipca wyprowadzam się do Angli na szczęście nie do Londynu a do Plymouth. Mam nadzieję że kamer aż tyle co w Londynie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi