Skocz do zawartości

Jawa nie pali - brak slow!!!!

Solo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej witam.

Pojawil sie nastepujacy problem po odpaleniu silnika pochodzi 1-1,5 minuty i gasnie po czym nie daje sie odpalic.

co mozna wyeliminowac:

- gaznik dysze drozne i wyregulowany

wydechy drozne

aku dobry

uszczelnienia na wale nowe

tloki i piersienie nieduzy przebieg

paliwo jest

iskra jest

swiece w pozadku

kto ma pomysl niech pisze

co ja podejzewam:

albo cos z zaplonem (nie wiem np kondensatory)

albo ze silnik sie rozszczelnil po 130 kilosach bo widze ze sie zebrala kropelka oleju na spodzie....

wasze pomysly????

no to nie masz wesoło...

według wagi:

1. Najważniejsza rzecz: klucz 17 i sprawdz drożność kranika- 99 % że to kranik;) Za[pala i gaśnie po chwili..nawet 99,9 % odkręć kluczem , weź słoicvzek i spuszczaj benzynę, jak nie leci z każdego otwotu na jakieś 3 cm, to jest zapchane, zakręć, dmuchaj w wężyk od paliwa i kręć kranikiem aż będzie ok, potem ze słoiczkiem spuść kolo pół litra beny i przepuść prze gazę zanim wlejesz do baku...

MSI DZIAŁAĆ

Jeśli nie: wymień świece ...działa? Pali od kopa a potem gaśnie? A może już nie? No tio fajnie;)

Sprawdz pozadawiam;) Sorki ż echaotycznie ale po ostrym piciu;)

Elo

Jak chcesz to wpadnij po kondensatory do mnie. Sobie wykręcisz bo są na 100% dobre. :] wiesz że jak nie zrobisz do Zdyni to lecisz mi zgrzewke Lecha

Daj znać wcześniej to dam cynk Padre to da Ci klucze do Vall-Hali

Dalej nei pale ;P

PZDR 4 WRC

To nie kondensatory... Chyba mialem nieszczelny blok silnika... kolejny raz go rozlozylem, kupie nowe simery przy okazji zmienie lozysko na wale

i moze zaniose karter do pospawania choc zalezy ile mi za to powiedza na lokietka..

Ale dzieki za wsparcie...

HAILL TO ALL

nieweim czy problem jusz rozwiązaliscie ,ale moje zdanie to:

przyspieszył bym zapłon,miałem identycznie w wsk 125,moto chodził z 1 min ,ale chodził nierówno,zapłon do tyłu tzn (przyspieszyć) i jest ok,

stawiam ze w Twoim moto jest tak samo, kondensatory profilaktycznie tesz mozesz zmienić 8)

Narazie sie rozmontowalem i sproboje jeszcze uszczelnic miedzy karterami bo byc moze tam puscilo i nie mialo kompresji jak sienagrzal....

do pospawani bylby uchyt na ktorym jest mikropekniecie...przechodzi ono na blok silnika...

jak zloze sporowtem to zdam relacje co i jak