kszyhoo Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Witam! Mam pytanko, czy moznaby docierac motor postawiajac go na jakims podwyzszeniu. Wrzucic najwyzszy bieg i zablokowac gaz i zeby "sam jechał"?czy jest to dobry pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Mam pytanko, czy moznaby docierac motor postawiajac go na jakims podwyzszeniu. Wrzucic najwyzszy bieg i zablokowac gaz i zeby "sam jechał"? NIe. silnik musi chodzić pod obiążeniem a po drugie nie dociera sie na równym gazie i robi sie przerwy. czy jest to dobry pomyslnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 A pozatym gdybys juz tak chcial docierac to musisz postawic wiatrak przed silnikiem aby go chlodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_1234 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Też się zgadzam z tym wiatrakiem lecz myślę że by nie wystarczyło ,aby chłodzić silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Ale po co drążyć bezsensowny temat wiatraka? Było powiedziane, że tak się nierobi i już, a posty sobie doklejacie towarzyszu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 kszyhoo chorujesz na nadmiar kasy ??? nie lepiej te paliwo wyjezdzic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 26 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 Nie chce tak robic...tylko slyszalem to od takiego kolesia...i chcialem sprawdzic co o tym sadzicie...:D Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 A po zatym jak będziesz go docierał (własnoecznie?) to się do niego przyzwyczaisz 8) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 Witam! Mam pytanko, czy moznaby docierac motor postawiajac go na jakims podwyzszeniu. Wrzucic najwyzszy bieg i zablokowac gaz i zeby "sam jechał"? czy jest to dobry pomysl? Nie rób tak, bo spiepszysz silnik. Jeździj normalnie tylko na początku troche wolniej. Trzeba często zmieniać obroty i z czasem "przyzwyczajać" silnik do wyższych obrotów.Przed docieraniem rozgrzej silnik tylko nie za długo około 2-3 minuty.Nie zwiększaj obrotów na luzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi