Wojtek DT Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Witam Sąsiad kupił Honde 80ccm. W dowodzie pisze tylko Honda AC01. Poszedł mu pierścien kilka godzin temu i właśnie chce zamówić nowy zestaw pierścieni, jednak nie wie jaki to model. Honda jest z 1979 roku, silnik 80ccm chłodzony powietrzem, tarcza hamulcowa z przodu. Być może jest to właśnie jeden z pierwszych MBXów, ale nie mam pojęcia bo nie mialem nigdy doczynienia z Hondą. Jeśli ktoś wie co oznacza AC 01 to prosze pisać. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Jest to oznaczenie modelu , niech zadzwoni do Hondy to oni będą wiedzieli o jaki motocykl chodzi.Np. mój ma oznaczenie PD-03. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 mt lub mtx 50, ale sadzac po roku to raczej mt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Jest to oznaczenie modelu ' date=' niech zadzwoni do Hondy to oni będą wiedzieli o jaki motocykl chodzi. Np. mój ma oznaczenie PD-03.[/quote']Dokładnie tak jak MTXy sa od HD06 do HD09W katalogach np larsona zawsze podane sa oznaczenia modelu a w nim typu.Jeżeli w hondzie nie będa wiedzilei po tym oznaczeniu to niech poda nr ramy. Poszedł mu pierścien kilka godzin temu i właśnie chce zamówić nowy zestaw pierścieni' date=' jednak nie wie jaki to model.[/quote']Teraz z pierscieniami jest problem bo sprzedawcy w 90% sprzedają tylko całe zestawy tłokowe. Proponuje poszukać w larsonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 od H zaczynaja sie chyba 80kiwojtek zerknij na bikepics.com i porownaj, mbx 50 to nie jest na pewno (AC03 i AC05) ani tez 80 (Hxxx). Moze mb ??? Ale skoro dales w dziale enduro [ Dopisane: Piątek Czerwiec 24, 2005 1:39 pm ]tak AC01 to mt i mb a skoro mowisz ze ma tarcze z przodu to pewnie mbJeszcze inna sprawa ze to musialaby byc 50ka MB 80 HC01 MBX 50 AC03 MBX 50S AC05 MBX 80 HC04 MT 80 HD02 MTX 50R AD06 MTX 80R HD08 MTX 80S HD06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek DT Opublikowano 24 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 No nie jest to enduro. Bardzo wyglądem przypomina MBX 80 ale wygląda na troszke starszą. Zaraz patrze na bikepics :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 No dobra to napewno honda mb tylko trzeba jeszcze ustalic jaka wersja silnikowa. Zerknij w papiery (chociaz to malo wiarygodne zrodlo :mrgreen: ) i na silnik. Powinna byc wybita pojemnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek DT Opublikowano 24 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Masz racje, jest to MB, pojemność napewno 80, wygląda ona tak http://www.bikepics.com/pictures/320846/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Tylko ta pojemnosc nie daje mi spokoju :) Jak bedziesz kiedys przy sprzecie to znajdz tabliczke znamionowa i sprawdz te numery i poj. silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek DT Opublikowano 24 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Ok pierścionki juz zamówione w Larssonie za 25 zł :) Dziekuje wam ślicznie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14l Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 siemka niechciałem rozpoczynac nowego tematu a wiec kupiłem niedawno honde mbx sprzedawca mówił mi se to jest 50ccm ale oznaczenie silnika jest HC04 a wszystkie HC04 to przeciez 80ccm a wiec moze to być 80ccm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Jeśli HC04 to jest to MBX80. Wpisz tutaj "HC04" a uzyskasz szczegóły + dane serwisowe. Pzdr Edytowane 31 Stycznia 2007 przez Yosarian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14l Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 ok wielkie dzieki zobacze jak ja rozblokuje pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi