radziok16 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 eh juz dluzej nie mam sily rozbieralem silnik ze 3 razy i tak nadal jest to samo mianowicie wyskakuje mi caly czas 2 bieg nie wiem czemu wszystko wydaje sie byc w dobrym stanie nie wiem czego to wina :-x juz nie mam sily do tego tak samo kopniak ktory przeskakiwal zakladalem chyba juz ze 3 inne kosze sprzeglowe bo na koszu przeskakuje zebatka i jest troche lepiej ale zalezy w ktorzych momentach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Piszesz że 3 razy rozbierałeś silnik. A jak go składałeś to ze schematem czy tak jak było. Napewno czegoś brakuje lub coś jest wytarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 ja bym na wodziki stawial....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Piszesz że 3 razy rozbierałeś silnik. A jak go składałeś to ze schematem czy tak jak było. Napewno czegoś brakuje lub coś jest wytarte. silnik dostalem w czesciach i wyskakiwala 2 od poczatku ale nie tak czestoa nie bylo zadnyh sladow moze teraz bedzie widac bo wystrczy ze wrzuce dam gazu i jest luz jak trzymie noga to slysze jak sie wali jak bym zrobil pare kilosow to napewno by sie rozsypala ale silnik skladali mi fachowcy pozniej z katalogiem czesci skladalem eh a moze to byc czasem od tego ze walek ten glowny co trzymie kosz sprzeglwy jest krzywy albo ten tryb co zebatke trzymie bo cos mi sie tak zdaje :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 u kumpla bylo tak samo i niego hoinki mialy luz w tych tulejkach w karterach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 u kumpla bylo tak samo i niego hoinki mialy luz w tych tulejkach w karterach ja bym na wodziki stawial.... no tulejki sa dobre :? ale za to kartery w tym miejscu gdzie przychodza te tulejki maja chyba z 0,5 cm luzu :D eh jeszcze nie wiem co do tego automatu nie wiem czy to sa te wodziki ale chyba o to chodzi to co wrzuca bieg tez ma luz w gore i w dol i lekko na boki :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 myslałeś nad wmianą skrzyni na inną,może to będzie najprostrze rozwiązanie,a co do karterów jeśli dobrze zrozumiałem to kartery są w miejscu gdzie mieszczą się tulejki także wybite,a jeśli tak to kartery też są do wymiany,moim zdaniem ale moze się mylę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 no o to mi chodzi skrzynia moze nie ale kartery napewno ze skrzyni jeden walek ten od 2 :) ale kartery nie wiem skad wezme w ewentualnosci z allegro ale i tak nie dam 50zł za cos czego nie widzialem :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 1. Za gruba uszczelka miedzy karterami (choc to częściej przypadłośc dla trzeciego biegu)2, Wypracowane kły na kołach zebatych (podszlifuj cieniutką tarczą tak by otrzymac "odrócony trapez" wtedy same beda się zaciskac podczas pracy)3 mozliwe( za radą kolegów powyżej) ze czegos brakuje wodzik raczej jest w piorządku - przeciez za wodzik robi częśc tarczy z zamocowanym obrotowo motylkiem. podrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 w kartery wbijasz tulejke o tym mowilem... ptosta sprawa ze nie chodzilo i o tulejki ze sa luzne na hoinkach tylko lataja w karterze daje sobie **uja uciac ze to tego wina :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Jeśli masz do tego papiery i nie chcesz się bawić w urzędy to możesz wspawać mocowania tych tulejek albo wcisnąć tulejki o większej średnicy; Jeśli się nie znasz albo nie masz sprzętu to oddaj to do spawacza albo tokarza a jeżeli nie masz na papierów to szkoda roboty, kupić inne albo cały silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 19 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Jeśli masz do tego papiery i nie chcesz się bawić w urzędy to możesz wspawać mocowania tych tulejek albo wcisnąć tulejki o większej średnicy; Jeśli się nie znasz albo nie masz sprzętu to oddaj to do spawacza albo tokarza a jeżeli nie masz na papierów to szkoda roboty' date=' kupić inne albo cały silnik.[/quote']tez nad tym myslalem ale tulejek nie dostane wiekszych musialbym isc do tokarza ale wtedy tulejki mnie drozej wyniosa niz kartery o papierow nie mam takze postanowilem kupic kartery ze skrzynia biegow i powinno byc w pozadku tak mysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszN Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 jeżeli tulejki są lużne to posmaruj je poxipolem złóż skrzynie społów silnik na 3 wkręty pokręć skrzynią żeby ładnie chodziła poczekaj jak zaschcnie i składaj silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 jeżeli tulejki są lużne to posmaruj je poxipolem złóż skrzynie społów silnik na 3 wkręty pokręć skrzynią żeby ładnie chodziła poczekaj jak zaschcnie i składaj silniktak tak oczywiście kupi mama klocki NIE przy luzach 5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Nad czym tu się rozwodzić albo niesiesz do tokarza albo dajesz nowe kartery. Krótka piłka. Tak i tak musisz wydać kase na to lub na to. Wiec co leiej wybrać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi