Meydey Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 Otoz niektorzy chyba wiedza, ze jest ksazka serwisowa do motocykla CZ 125/516 ktora zawiera ok.70str. Wiem, ze moze kazdy powie "po co mi to jak sam to wiem i moge to zrobic, albo zapytac sie lucasa ", ale moim zdaniem dobrze miec taka ksiazke. Rzecz w tym, ze nie ma nigdzie po polsku tylko po czesku i rusku. Pytalem sie tlumacza ile by m.w. wyszlo przetlumaczenie czegos takiego to powiedzial ze ok.24zl za 1800 znakow. Tak sobie troche obliczalem to wychodzi ok. 1000zł. 8O [Add:]Udało mi sie znalezc tłumacza, który przetłumaczy to moze za 6zł od strony. Dokładne informację bede wiedział na dniach. Teraz pytanie czy w ogóle ktos by był czyms takim zainteresowany. Jeśli by się tłumacz zgodził na te 6-5zł od 1800 znaków to myślę, że całośc by wyszła jakieś 300-250zł wystarczyło by 10 osób i juz koszt 10 razy mniejszy. takze prosze o szybka odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 A czy jakis student by taniej nie przetłumaczył ?? :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 21 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Szukam kogos takiego juz od roku i za te pieniądze to taniej wątpie, ze ktos by to zrobił. Teraz tylko chodzi o to, ze by zebrac troche ludzi i sie złozyć. Powiem szczerze, ze jest to dosyc pilne (chciałbym, zeby do niedzieli m.w. kto jest zainteresowany, dał znać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 tez o tym myslalem ale ta serwiskowa dozu ci nie pomoze , to jest cos w stylu naprawam motycykl wsk niby cos tam pisza a kazdy to juz dawno wie. "motor nie chce odpalic?" "zobacz czy baku jest benzyna" prawda ze niesamowite porady daja? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 tak oczywiscie alez nie mozesz zapomniec ze wezyk doprowadzający paliwo do gaznika nie moze byc koloru zielonego!to znacznie obniza moc silnika! 8) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 Książki "Naprawiam motocykl..." nie są złe, ale raczej dla uczących się naprawy i obsługi silnika. Jest tam sporo informacji. Inna sprawa że CZ cross mało kto kupuje jako pierwszy motor. A trzecia sprawa że nie każdy ma typ 516. Ja chętnie bym się zrzucił ale kupiłem typ 514 bo był blisko i nie musiałem jechać po niego nie wiadomo gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 CZ cross mało kto kupujea ta' date='pewnie !! CZ cross mało kto kupuje jako pierwszy motor.faktycznie,malo osob kpuje na pierwszxy motor!! prawie kazdy ktor nie m kasyt na japonca to kupi sobie pierwszego crosa=CZ-te A trzecia sprawa że nie każdy ma typ 516prawie kazdy kto ma CZte 125 ma model 516 !! ja mamn ta ksiazeczke chyba,fakt ze nie po polsku ale polapac sie da :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Wojteque napisał:CZ cross mało kto kupuje a ta,pewnie !! No tak, powybieraj sobie po jednym słowie z każdego posta to może ułożysz zdanie że każdy w polsce jeździ CZ cross.faktycznie,malo osob kpuje na pierwszxy motor!! prawie kazdy ktor nie m kasyt na japonca to kupi sobie pierwszego crosa=CZ-teA to każdy od crossa zaczyna jazdę na motorze? Jestem pewny że ogromna większość obecnych tu ludzi zaczynało jazdę na WSK, ogarze i tym podobnych sprzętach. I na nich uczyli się mechaniki.prawie kazdy kto ma CZte 125 ma model 516 !!Dla przedszkolaka każdy motor to ścigacz. Zapewniam cie że nie każdy ma 125. (Ja mam 380 :twisted: :mrgreen: Co prawda od paru dni ale mam hehe) To by było na tyle jeśli chodzi o wycieczki osobiste. A co do książki to są tam ważne dane regulacyjne i faktycznie poza tym rewelacji chyba tam nie znajdziemy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 A czy nie dało by rady przetłumaczyć tylko najpotrzebniejszych części tej książki?? Pisaliście że wiecie o co biega, a więc jesteście w stanie odżucić to co niepotrzebne. Powstanie taki niezbędnik do CZ Cross !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Niech to zrobi ktoś kto nie wie o co chodzi bo dla speca wszystko okaże się niepotrzebne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madrider Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 No wlasnie , ta ksiazka to tylko dla przyjemnosci i widzimisie, jezeli ktos nie wie jak cos zrobic z cz i nie znalazl tego w ksiazce/nie zrozumial to niech napisze posta na forum i na pewno ktos udzieli odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 kornol napisał: Wojteque napisał: CZ cross mało kto kupuje a ta' date='pewnie !! No tak, powybieraj sobie po jednym słowie z każdego posta to może ułożysz zdanie że każdy w polsce jeździ CZ cross. kornol napisał: faktycznie,malo osob kpuje na pierwszxy motor!! prawie kazdy ktor nie m kasyt na japonca to kupi sobie pierwszego crosa=CZ-te A to każdy od crossa zaczyna jazdę na motorze? Jestem pewny że ogromna większość obecnych tu ludzi zaczynało jazdę na WSK, ogarze i tym podobnych sprzętach. I na nich uczyli się mechaniki. kornol napisał: prawie kazdy kto ma CZte 125 ma model 516 !! Dla przedszkolaka każdy motor to ścigacz. Zapewniam cie że nie każdy ma 125. (Ja mam 380 Co prawda od paru dni ale mam hehe) To by było na tyle jeśli chodzi o wycieczki osobiste. A co do książki to są tam ważne dane regulacyjne i faktycznie poza tym rewelacji chyba tam nie znajdziemy. Pozdro[/quote'] Sory, że zabawie się w gurnika , ale przykro mi , coś mnie wqr*iło.Ten jeba*y przedszkolak który czytać nie umi nawet.Naucz sie czytać, a puźniej pisz.Nie mam czasu na to forum niestety, ale szukałem cześci do Czty bo mi gdzies numer zaginął, a tu czytam jak odp na mój post.Napisałęm że jak ktoś nie ma kasy na japońca crosa to kupi jako pierwszego crosa=Czte. a on mi pisze ze ludzie kupują Ogary , A h*j mnie to obchodzi co oni kupują, Ogar to nie cros stworzony do extremalnej jazdy,wiec po hu*a wafla piszesz takie pierdoły. I mam daleko w dupie że masz 380, ja pisałem że każdy co ma 125 czte to ma 516 ,a to że ty masz Cz-te 380 poj, to ja mam daleko w odbycie.TO by było tyle na zaglądanie w to forum, bo niektórzy to widze i po 19 lat mają a czytają gorzej niż ci co mają po 15 albo 16 lat.Najpierw przeczytaj , pomysl, znowu pomyśl,nastepnie przemyśl to , wtedy napisz kapiszonie.Przepraszam za obore, ale chamstwa nie zniese, przepraszam za odkopanie tematu bez sensowne, jeszcze raz sory ale nie wytrzymalem. No to by było pewnie tyle zaglądania na to forum,bo sie za barz wqrwilem na tego kapiszona.Narazie, bez obrazy dla reszty tej normalnej i piszacej z glową na tym forum. *kapiszon- obraźliwe Lewa w górzekornol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Bledy robisz :) ortograficzne:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Naucz sie czytać, a puźniej pisz. trafił sie nauczyciel :) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Co nauczyciel :) ja tak profilaktycznie:D Ale chlopaka chyba wywalili z forum ;( :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi