Skocz do zawartości

120 km/h - Co to było ?

zrgregor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kiedys gdzies czytalem, ze koles z Kymco S9 wyciagnal 140 km/h 8O 8O A ostatnio moj kumpel mowil ze jechal Cieniasem 80 km/h a tu mu tylko smignelo przed oczami wyprzedzajace go Malaguti F12 8O

Jak chcecie to sobie looknijce tu ---> http://www.heavymotor.com/videos.html Obejrzyjcie 2 ostatnie filmiki i zobaczcie ile mozna wycisnac z Yamahy BW's :evil:

GT 80 napisał:
Pójdzie..... do tego tuningu dolicz dwa pustaki i zrzuć z 15-sto piętrowca... wtedy pójdzie nawet więcej.............. zastanów się co ty gadasz....... to powiedz mi ile Hp ma taka 50??

ej znam sie troche na skuterach i wiem ile jedzie np yamaha aerox czy spedfight 2 wrc...od kolegi yamaha aerox jedzie 115 i ma tylko sportowy tłumik lekkie rolki pasek karbonowy i siega tyle i to nie sa bajki porostu takie skutery tyle lataja.

stachu napisał:
  GT 80 napisał:
to powiedz mi ile Hp ma taka 50??

ej znam sie troche na skuterach i wiem ile jedzie np yamaha aerox czy spedfight 2 wrc...od kolegi yamaha aerox jedzie 115 i ma tylko sportowy tłumik lekkie rolki pasek karbonowy i siega tyle i to nie sa bajki porostu takie skutery tyle lataja.

nie odpowiedziałeś mi na pytanie....... powtarzam.. ile Hp ma taka 50??

stachu napisał:

Chyba raczej CIEZKIE rolki a pasek KEVLAROWY a nie karbonowy :lol:

dla niedowiarków:

http://www.preloved.co.uk/fuseaction-forum...0/77baaba2.html

http://www.megakm.ru/auto/encyclop.asp?Top...=2604&rubr=1920

A z tymi 120 to jest bardzo różnie - czasami tyle pójdzie (z górki, dobrze rozgrzany) a czasami do 90 się długo zbiera. Więc niech sobie nikt nie wyobraża że wystarczy odkręcić i od razu jest 120 :-P

Cytat
Większy, 70-cio centymetrowy cylinder

Jak sam udowodniłeś to są osiągi 70 a nie 50.... nadal nie wierze że ze skutera 50 można wycisnąć 120.....

Cytat
Максимальная мощность (л.с.(кВт) при об/мин) — 7.3(5.4)/8500

Максимальная скорость (км/ч) — 120

Nadal mnie to poważnie zastanawia skoro RS ma 10Hp to czemu ten nie obudowany magnum 50 z mocą 7.3Hp ma wyciągać 20km/h wiecej???? może ktoś mądry uzasadni?

SuPerb napisał:
dobra - 120 jechałem tylko raz i to z góry, na prostej wyciągam lekko ponad 100 więc jeśli komuś z tego powodu ma być lepiej to przyjmijcie że mój v-max to 100 km/h :-)

To to rozumiem :banghead::D:D:D

Cytat
Nadal mnie to poważnie zastanawia skoro RS ma 10Hp to czemu ten nie obudowany magnum 50 z mocą 7.3Hp ma wyciągać 20km/h wiecej???? może ktoś mądry uzasadni?

no dobra a liczy sie tylko moc ???

przejzyj sobie ten temat http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=27754 i wyciagnij wnioski w malych motocyklach

oczywiscie nie chodzi tylko o same zębatki ale takze o przelozenia w skrzyni