MłodyVFR Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 mam na warsztacie kawe kx125 i potrzebuje info na temat oleju. jaki lac do skrzyni biegow? koles wlewal 10w40 (taki jak do 4T, do silnika), moim zdaniem to nie do konca trafiony pomysl, a serwisowki do tej kawy ni mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 hipol :evil: , a tak powaznie to hipol :-D , nie no słyszałem kiedys, ze do wysilonych 2T dobry jest Dextron (przeznaczony do skrzyń automatycznych-samochodowych). Tak dla informacji KX to jest cross. Ale ty znakomity, renomowany mechanik nie wiesz jaki olej? :( . nie no zartuję, każdy może czegos nie wiedzieć i własnie po to jest forum dyskusyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madrider Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 hipol , to niedobry pomysl , bo sprzeglo na tym oleju jest takie sobie.- mozna do przekladni automatycznych lac , z tym ze ponoc jest gorsze smarowanie delikatnie , ale pewnie nie da sie tego wymiernie stwierdzic - ja zalalem castrola polsyntetycznego do przekladni, mtx... cos tam , na butelce napisane ze do skrzyn biegow i ogolnie do przekladni , i na razie jestem zadowolony z jego dzialania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 ja mam zalanego castrola R4 ktory jest przeznaczony do skrzyn motocykli dwusuwowych i jest ok super jak narazie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 21 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Tak dla informacji KX to jest cross. Ale ty znakomity, renomowany mechanik nie wiesz jaki olej? . nie no zartuję, każdy może czegos nie wiedzieć i własnie po to jest forum dyskusyjne wiem, ze to cross, bo stoi u mnie i mi siega do cyckow i ciezko sie na niego wdrapac, a potem jak sie wlezie za stery jest mieciutki jak kaczuszka - wiec cross :mrgreen: a co do oleju: domyslam sie, ze jakis typowy do skrzyn biegow, tylko sie zastanawiam, czy jest sens wlac taki specjalny do 2T, czy zwykla samochodowke. np: elfa czy mobila 80W ja mam zalanego castrola R4 ktory jest przeznaczony do skrzyn motocykli dwusuwowych i jest ok super jak narazie no wlasnie, a lata ktos na samochodowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Oleju do skrzyń automatycznych nie lej jest rzadki i mogą pojawić sie problemy z uszczelniaczami.Ja kiedyś przez dłuższy czas lałem samochodowy (silnikowy mineralny) do skrzyni w mz i było ok. A w wyczynowym sprzęcie to bym nie lał. Kup dobry olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Kup lepiej motul transoil expert do 2 t. Chyba ze samochodowy, ale nie wiem jak sie na nim moto sprawuje bo smigam na motulu i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi