Rozio Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 to może przedstawie jeden z moich wynalazków: http://republika.pl/rozio-85/Obraz%20029.jpg Budowa zajeła mi raptem kilka dni a moto jeździło całkiem fajnie :P A silnik 125 do ramy simsonka - jestem jak najbardziej za, wszak simsonki to były chyba najporządniej wykonane pięćdziensiątki z krajów b. RWPG. Orginalnie w ramie identycznej jak S51 pakowali silniki 70ccm mocy porównywalnej z WSK125 o ile dobrze pamiętam, coś koło 6KM. IMHO jeśli tylko spawy należycie wykonasz nie będzie żadnych problemów z podwoziem do 80-90km/h napewno. A nie sąde żeby silnik wuechy bez przeróbek bardziej rozpędził ten pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Mam filmik w którym koles popisuje sie jeżdżąc na Simsonie z silnikiem od MZ ETZ 150. Nie pamiętam skąd go ściągnąłem. Ale wrażenie ten Simek robi konkretne. To moj znajomy z Warszawy, sprzedał juz chyba tego simsona. Z tym ze on rzeczywiscie ma pojecie o przerabianiu tego typu konstrukcji a nie jak dzieciak autor tematu też mam ten filmik, jak ktoś zainteresowany to moge gdzieś wrzucić do sciągnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Greedo, a ile leciał ten simson? I jak przedstawiało się jego przyspieszenie w konfrontacji z normalna ETZ-tą? Z tego co Andrzej mowil - 130. Ale nie był zbyt bezpieczny, raz podczas stoppie pekła mu os przedniego koła :P Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Ale nie był zbyt bezpieczny, raz podczas stoppie pekła mu os przedniego koła Ale to od nadmiernej masy czy po prostu tak sama z siebie?Czy miał o moze jakos zarejestrowanego czy bez rejestracji smigał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Ale nie był zbyt bezpieczny, raz podczas stoppie pekła mu os przedniego koła Ale to od nadmiernej masy czy po prostu tak sama z siebie?Czy miał o moze jakos zarejestrowanego czy bez rejestracji smigał? Pekła od zajebistej predkosci i nagłym przyhamowaniu przodem. Miał zarejestrowanego na Simsona S51 Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi