Skocz do zawartości

SIMSON 125

Adam
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

to może przedstawie jeden z moich wynalazków:

http://republika.pl/rozio-85/Obraz%20029.jpg

Budowa zajeła mi raptem kilka dni a moto jeździło całkiem fajnie :P

A silnik 125 do ramy simsonka - jestem jak najbardziej za, wszak simsonki to były chyba najporządniej wykonane pięćdziensiątki z krajów b. RWPG.

Orginalnie w ramie identycznej jak S51 pakowali silniki 70ccm mocy porównywalnej z WSK125 o ile dobrze pamiętam, coś koło 6KM.

IMHO jeśli tylko spawy należycie wykonasz nie będzie żadnych problemów z podwoziem do 80-90km/h napewno. A nie sąde żeby silnik wuechy bez przeróbek bardziej rozpędził ten pojazd.

Mam filmik w którym koles popisuje sie jeżdżąc na Simsonie z silnikiem od MZ ETZ 150. Nie pamiętam skąd go ściągnąłem. Ale wrażenie ten Simek robi konkretne.

To moj znajomy z Warszawy, sprzedał juz chyba tego simsona. Z tym ze on rzeczywiscie ma pojecie o przerabianiu tego typu konstrukcji a nie jak dzieciak autor tematu

też mam ten filmik, jak ktoś zainteresowany to moge gdzieś wrzucić do sciągnięcia

Greedo, a ile leciał ten simson? I jak przedstawiało się jego przyspieszenie w konfrontacji z normalna ETZ-tą?

Z tego co Andrzej mowil - 130. Ale nie był zbyt bezpieczny, raz podczas stoppie pekła mu os przedniego koła :P

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

Ale nie był zbyt bezpieczny, raz podczas stoppie pekła mu os przedniego koła

Ale to od nadmiernej masy czy po prostu tak sama z siebie?

Czy miał o moze jakos zarejestrowanego czy bez rejestracji smigał?

Pekła od zajebistej predkosci i nagłym przyhamowaniu przodem. Miał zarejestrowanego na Simsona S51

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S