Wicher Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 Dokładnie :) Kazdy chwali swoje, a Ty zrobisz tak jak uważasz :( Może po prostu rozglądaj się za jednym i drugim i weźmiesz to, co będzie w lepszym staie technicznym :D Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielo Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Myślę, że jako pierwszy motocykl możesz rozważyć GSa lub ERa (nawiasem mówiąc było porównanie tych dwóch motocykli na łamach Świata Motocykli) ew. XJ 600. Cenowo jak zauważyłeś są podobne, GS i ER są tańsze w eksploatacji wiadomo dwa cylindry, natomiast XJ 600 z racji 4 cylindrów jest dynamiczniejszy no i trochę szybszy. Przy zakupie powinieneś wziąć pod uwagę także dostępność części i serwisów. Z własnego doświadczenia mogę ci doradzić - na pierwsze oględziny motocykla możesz pojechać sam, natomiast gdy się już zdecydujesz kupić na oględziny weź ze sobą mechanika motocyklowego. Jest to jakiś koszt lecz będziesz miał pewność, że kupujesz sprzęt pewny technicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 9 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2005 Bierz XJ 4 gary to nie dwa :P:D pozatym większa pojemność ;) a jezeli chodzi o wyglad to kwestia gustu ;P ja bym wolał XJ ;) Pozdro Mokotów rulez ;) do zobaczenia na drodze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_t Opublikowano 12 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2005 Z własnego doświadczenia mogę ci doradzić - na pierwsze oględziny motocykla możesz pojechać sam' date=' natomiast gdy się już zdecydujesz kupić na oględziny weź ze sobą mechanika motocyklowego. Jest to jakiś koszt lecz będziesz miał pewność, że kupujesz sprzęt pewny technicznie.[/quote'] A czy wybranie się z motocyklem na przegląd do autoryzowanego salonu zamiast wożenia ze sobą mechanika to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RooSu Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 Witam!Do niedawna miałem ten sam problem co Ty.Najpierw myslalem nad GS, potem nad GPZ - to byl moj pewniak. Niestety z relazji znajomych i mechanikow, jesli ktos nie za reguralnie zaworki ustawial to szybko leciały glowice, wiec kupno GPZ w Polsce sobie odpuściłem. Jak pojechałem ogladac XJ 600N to juz wiedzialem ze kupie XJ - motocykl najwiekszy gabarytowo z tych co wymieniłes, 4 gary = przyjemna praca silniczka, zawory co 24 tysiace. XJ ti "kawał" motocykla w porownaniu do GS czy ER.Jeżdziłem, szukałem ale wiekszosc w fatalnym stanie (szukałem czegos do 7k). wkońcu trafiła się piekna XJ 600 S '92 i ja własnie teraz ujezdzam (od tygodnia)Radocha jak cholera :)Powyzej 4 tyś obrotów zaczyna wibrowac ale tak kolo 5 juz te wibracje sa mniej odczuwalne. Zycze Ci powodzenia w poszukiwaniach, wytrwalosci i nerwow ze stali zeby tych "telefonicznych czarodziejow" nie po zabijac :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi