adam87 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 to chyba od stania :-D , taki mitas po miesiącu do wywalenia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 to chyba od stania od jeżdżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 14 Czerwca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Rok na takiej szmacie?? Ktoś jeździł raz na kwartał??Mitasy są na maks 10 jazd i można z nich huśtawki robić. Chociaż i jako huśtawki będa chu*owe, bo się resztki kostki w dupę mogą wbijać...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Rok na takiej szmacie?? Ktoś jeździł raz na kwartał?? jak sie jeździ po piaszczystym torze na odpowiednim ciśnieniu i nie daje w pi*de na asfalcie to rok mogą wytrzymać, z resztą widać że kostki nie są jeszcze do końca zużyte ale raczej kwalifikują już opone do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 14 Czerwca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Przyznam szczerze, że w takim razie ja chyba jeżdżę po torze tylko po piasku i to na przednim kole, bo jeszcze w życiu Mistasa dłużej niż 3 miesiące nie udało mi się potrzymać, licząc około 2-3 jazd w miesiącu...A Mitasów zjeździłem sporo, bo to najlepsza opona do skatowania w kilka jazd między zawodami.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Przyznam szczerze, że w takim razie ja chyba jeżdżę po torze tylko po piasku i to na przednim kole, bo jeszcze w życiu Mistasa dłużej niż 3 miesiące nie udało mi się potrzymać, licząc około 2-3 jazd w miesiącu... to widocznie jakaś magia bo ja jeździłem jakieś 3 razy w tygodniu i według tego co mówisz to powinna być już całkiem łysa a jak widać nie jest. a koło w poślizgu mi chodzi przez powiedzmy 4/5 toru, a przy hamowaniu tylne koło blokuje (kilka kompletów klocków już zmieniłem). a wątpie żeby to była różnica w mocy między twoim a moim motocyklem bo to nie ma takiego znaczenia.dodam że z przodu mam też mitasa od roku i nie ma na nim żadnych śladów zużycia, a hamulca używam bardzo często bo jeżdże tlyko po torze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 14 Czerwca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Przecież ta opona z fotki to szrot jest... Nie za bardzo wyobrażam sobie jazdę na czymś takim poza torem - w terenie, błocie, po kamieniach na podjazdach..pzdr PS - i widać że była już obracana, czyli totalnie totalny szrot ;) Takich opon w stanie o co najmniej 50 procent lepszym (!) mam chyba z 10 w HRG - chętnych którzy chcą za friko zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Można przeciąć i zrobić Cosmodysk do masowania kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Przecież ta opona z fotki to szrot jest... to że jest szrot to chyba wiem, dlatego zamówiłem nową ;)klocki są już mocno zaokrąglone, ale na motobazarze jeszcze bym taką opone sprzedał (jeśliby nie była rozklejona) :PPS - i widać że była już obracana, czyli totalnie totalny szrot chodzi ci o to że była przekładana i teraz chodzi "do tyłu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Ja mam podobne doświadczenia z tą konkretnie oponką jak adam87Tez śmigałem na takim Mitasku 130 C-04 a później miałem różne Mitasy 120 C-10 i inne.Moge tylko powiedziec, że ta pierwsza była o wiela trwalsza i służyła o wiele dłużej niz pozostałe, w których odlatywały kostki i sie szybko zdzierały.Oczywiscie nie było mowy o roku bo za dużo dojeżdżam na poligon asfaltem.Nie wiem też czy to była kwestia twardości, rozmiaru, wielkości kostek czy ich układu, może wszystkiego po trochu albo za słabo odwijałem. ;) Dlatego też teraz taką sobie zamówiłem, mam nadzieję że będzie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 14 Czerwca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 chodzi ci o to że była przekładana i teraz chodzi "do tyłu"? Dokładnie! ;)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Dokładnie! nie była przekładana. mówiłem że ostro hamuje wiec pewnie dlatego jest zużyta z obu stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 14 Czerwca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Wszystko rozbija się o to, że ja inaczej postrzegam stopień zużycia opony. Po prostu jak zaczyna się mocniej zaokrąglać, to ją obarca, jeżdżę 2-3 razy i do kąta. Oczywiście na takiej oponie można jeszcze z 5000 km zrobić. Tylko ja tego nie lubię, nie ma się kontroli nad motocyklem, tył ucieka. O zużytym przodzie nie wspominam. Założę śię, że jeżeli ktoś przyjedzie po te opony co u mnie leżą, i ma inne podejście do opon niż ja, to powie, że tam prawie nowki leżą... :PTo tak a'propos moich wypowiedzi bo patrząc na rozwój tematu widzę że zostałem źle zrozumiany ;)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 dokładnie, źle cie zrozumiałemjuż mam nową: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi