customer Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 ja smarowałem wszystkie uszczelnienia płynem do mysia naczyń i jak byłonieszczelne coś to bąbl eleciały...ale to była mozolna praca. Innego sposobu nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 nie falszywe, tylko jebniety simmer na srodku walu. dlatego na pych odpala i wolnych obrotow nie ma. ale pomiaru z przylozeniem reki nie chce Ci sie zrobic, wiec badz niepewny - Twoj wybor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 15 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zdiąłem gumke łącząca gaźnik z airboxem. zatkałem wlot ręką kolge kopał w kopniak i nie czułem specjalnie żeby cos zasysało moja rękę. Czyli z tego co wyczytałem coś jest nie tak?jebniety simmer na srodku waluPrzecież na środku wału nie ma żadnego simmeringa więc jak może być jebnięty?Raz juz (jakies 50km temu) wytarł mi sie simmering od strony sprzęgła. Czyżby znowu to samo? Czy to znaczy ze wał jest krzywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zdiąłem gumke łącząca gaźnik z airboxem. zatkałem wlot ręką kolge kopał w kopniak i nie czułem specjalnie żeby cos zasysało moja rękę. Czyli z tego co wyczytałem coś jest nie tak?jebniety simmer na srodku waluPrzecież na środku wału nie ma żadnego simmeringa więc jak może być j*b**ęty?Raz juz (jakies 50km temu) wytarł mi sie simmering od strony sprzęgła. Czyżby znowu to samo? Czy to znaczy ze wał jest krzywy? Tam jest uszczelnienie, czyli jak to Młody nazwał simmer. Wiec sie nie kłóć Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 w zaleznosci od typu, spotkalem sie z simmeringiem czy uszczelnieniem labiryntowym. jezeli to jest walniete, to mieszanka nie jest zasysana do komor spalania, tylko "przeplywa" miedzy skrzyniami korbowymi gdy ruszasz kopem. natomiast gdy pchniesz na pych, to jest wieksza predkosc walu i cos tam sie zassie i dlatego odpala i ale nie ma wolnych obrotow, bo wolne nie wystracza do pracy silnika. [ Dodano: 15-06-2005, 10:41 ]Raz juz (jakies 50km temu) wytarł mi sie simmering od strony sprzęgła. Czyżby znowu to samo? Czy to znaczy ze wał jest krzywy?od strony sprzegla tez moze byc jebniety, ale maszyna MUSI odpalic na 1 gar (prawy, no chyba, ze od alternatora tez simmer padl :mrgreen: ) i po kolorach swiec widac co jest nie tak. w dodatku byloby ssanie od strony gaznika, a tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 15 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Czyli silnik do rozpołowienia? Czy wysatrczy np. wymiana tych dwuch zewnętrznych simeringów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 no to zalezy co masz popsute...jak zewnetrzne to nie rozpolawiasz...a jak środkowe to juz nie je bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 15 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 A jak najlepiej sprawdzic które? I jeszcze jedno pytanie: rozebrałem dzisjaj gaźnik i na tym korku (nie wiem jak to nazwać) który włazca lub wyłącza ssanie nie było na końcu gumki. Czy przez to mogło ja zalewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi