lolek Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Witam Wczoraj wybrałem się na wypad do szczawnicy niestety jeszcze na 4oo i super drogi piękne widoki i tak jade i wczuwam się jak by było jakbym jechał na motorze ;) piękne winkle , gorący asfalt i tak sobie jade wpatruje się w niewidoczny koniec winkla a tu w jednym miejscu na całej szerokości jezdni pełno piachu 8O powiem wam że jadąc samochodem coś pod 100km/h zesztywniałem :oops: a co by było na moto :?: i pytanie , jak wy zachowujecie się w winklu przy złożeniu i mając tak z 70 na budziku a tu nagle piasek :?: jakie wyjście :?: co wtedy :?: narazie jeszcze jestem w fazie poszukiwań i troche teoretyzuje ale lepiej wiedzieć na przyszłość :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 poki jeszcze mozna-ostro po hamulcach, a na piasku odpuszczenie i wejscie z jak najmniejszym pochyleniem i predkoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 można próbowac tak wybrać "trajektorię lotu" aby przez zapiaszczony kawałek lecieć w jak najmniejszym pochyleniu. jeśli jednak piasek/olej jest na całej szerokości jezdni (brak mozliwoiści ominięcia) a na dodatek nasz kierunek lotu nie pozwala juz na próbę przelecenia się po tym gównie na wprost i późniejszej korekcie toru to chyba juz tylko pozostaje szybkie szukanie czegoś miękkiego na poboczu.PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mo-cher Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 W normalnymj wypadku po hamulcach jeśli się da przed piachem i zmniejszam pochylenie moto.. ...może to nie najlepsze wyjście , ale jak winkiel jest "przejżysty" czyli widać prostą i nic nie jedzie to pozwalam sobie zjechac na przeciwny pas...tylko jeśli wiem,że nic niejedzie z napzreciwka i nie mogę zwolnić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 ile da sie hamowac to hebel na maxa i jak juz dluzej nie mozna jechac prosto to jak najdelikatniejsze zlozenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Trzecia to spokojna jazda w nieznanym terenie. Czwarta to dokładna obserwacja sytuacji na drodze. Swiete slowa. Ja nawet znane zakrety przekezdzam sobie powoli i ogladam czy nic "nowego" na nich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Daje po hamulcach ostro aż do wejścia kołami na piach potam staram sie utrzymać motcykl w "bezpicznej pozycji". Tak samo robie gdy widze asfalt nałożony jeden na drugi gdyż jest nie równa droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 A najważniejsze to nie robić żadnych nerwowych ruchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzuki123 Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Pierwsza rzecz to prostuje moto. Druga to heble na maxa. Trzecia to spokojna jazda w nieznanym terenie. Czwarta to dokładna obserwacja sytuacji na drodze. ... piąta - rozpocząć modlitwę. jeśli jest jeszcze na to czas. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Ja miedawno miałem taka sytuacje. <br>Po I to mogłem się domyslić ze tu jest wyjazd ze żwirowni i ciężarówki mogą coś gubić<br>Był to zakręt w lewo, wiec maszyne odrazu położyłem w lewo i na piasku wyprostowałem.<br> trzeba przed przeszkodą zrobić sobie taki margines, aby umozliwić sobie jazdę prosto na niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi