Krzysiek__ Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Jak w temacie, w koncu chce skonczyc przygode z Jawa i przesiasc sie na cos powazniejszego, jakis chopper, kwota to jakies 6- 7 tys zl, niewiele i raczej trudno bedzie mi cos znalesc, nieznam sie na rynku chopperow ale intersuje mnie Honda Shadow V500, ale czytalem ze spala 7 - 8 litrow na 100 km. Czy w innych krajach mozna dostac cos taniej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia Pawel Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 w stanach mozna kupic taniego sprzeta z tego co sie orientuje ale lepiej sie wychodzi na drozszych sprzetach za 6 tyskow to polowa pojdzie na transport to samo bedzie jak bedziesz chcial cos przywiezc z zachoduz 2 tyski trzeba dac na transport i zalatwienie papierow,a cruisery maja bardzo podobne ceny do naszych chyba ze jakas okazje trafisz cos uszkodzonego lub rozbitego mozna tanio wyrwac,ja sie czaje na intrudera 1500 w angli chce go kupic mam nadzieje ze cos znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Jak w temacie' date=' w koncu chce skonczyc przygode z Jawa i przesiasc sie na cos powazniejszego,...[/quote'] Może jednak nie chopper ale np. kilkunastoletnie enduro turystyczne typu DR, XT, KLR. Za cenę jaką podałeś dostaniesz coś '90 do '94. Po doświadczeniach z Jawą zdziwisz się niektórymi właściwościami chopperów. Oczywiście w wyglądzie nic ich nie przebije! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekawu Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Po doświadczeniach z Jawą zdziwisz się niektórymi właściwościami chopperów.Jeśli możesz rozwiń tę myśl, to i ja chętnie poczytam. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Inhalt napisał: Po doświadczeniach z Jawą zdziwisz się niektórymi właściwościami chopperów. Jeśli możesz rozwiń tę myśl, to i ja chętnie poczytam. no i ja też :roll: Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek__ Opublikowano 24 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 I ja tez bym poczytal. Chodzi mi o dosc duzy motocykl zebym nie wygladal jak na rowerku bo mam 185cm i jestem pokaznej postury :banghead: glownie jezdze w miescie ale motocykl kupilbym z glownym uwzglednieniem dlugich tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 no to stary musisz jeszcze trochę pozbierać kasy - przy twoim wzroście ja mam 182 no jedynie 90 kg wagi to mój "wódz" jest niezaduży. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-kk Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 ja jestem właścicielem vt 500. i sobie chwalę, dynamivczny silnik , nieco wysoko obrotowy. spalanie trochę duże coś mi się wydaje w twoim wypadku, choc to zależy jak kręcisz. jeśli chodzi o żywotność silnika to raczej sa nie do zajechania. daj znac jak chcesz to podeslę ci zdjęcie jak wygląda gość 185 wzrostu i 100 kg żywej wagi na tym bajku. jaK masz możliwośc to bierz wersję amerykańską z okrągłym reflektorem bo kwadratowy średnio pasuje.www.republika.pl/chudzikj-tu znajdziesz wyczerpujący opis tej maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek__ Opublikowano 25 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 Dzieki Krzychu za info, a jakie sa ceny bo na allegro spotkalem chyba tylko raz vn500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 jedno co mi się nasówa - jeśli jeździłeś jawą to wiesz że np: MZ-tki nie miały ramy pod silnikeim więc powinieneś poszukać sobie moto które niema tzw: zawieszonego silnika. Może powinieneś poszukać coś w typie jawy. Mnie się takie motory także podobają. ZA 5-6 tysięcy kupisz sobie wirago 535 i powiem szczerze chociaż raz tylko puściłem się tym sprzętem (jechałem także jawą nie raz) moto po użytkowaniu jawy 350 nie zachwyci cię i podczas wyprzedzania do jakiwgo jesteś przyzwyczajony na jawie rozczaruje maszyną o 200ccm większą. Pozatym drgania przenoiwszone z silnika w virago wydały mi się większe(przy prędkościach 100-120). Moim obecnym motocyklem także nie jestem zachwycony mimo 56 koników jest to osiołek - żeby nie było że napadam na virago 535 - za tę cenę jest to napewno niezła maszynaPozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek__ Opublikowano 25 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 Jedna z rzeczy ktora mnie denerwuje w jawie a czego niechcialbym miex w nastepnym moto to wlasnie wibracje :banghead: Virago z tego co wiem jest dosc maly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 no nir przesadzaj jeśli dobrze jest wywarzony wał w jawie to niebyło tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek__ Opublikowano 25 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 ja niemam punktu odniesienia co do jawy bo to jest moj pierwszy moto i jak narazie jedyny, na innych jawach nie jezdzilem, ale moglby troche mniej wibrowac :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibik Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Jak chcecie poczuć wibracje to wsiądźcie na xj 600 i na 6 biegu 4500 obrotów.Mówię wam że wtedy virago to spokojna maszyna.Ale xj-te trzeba podkręcić do 6000 i jest ok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Zanim ktoś się wypowie o wibracjach w motocyklach polecam przejażdźkę Sportem 883 albo 1200 ;) . tylko nie tym ostatnim modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi