Jasse James Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Mam pytanie.Jak można fajnie przerobić ogara 205.Wiem ,że łatwo zeszpecić swoją maszyne więc czekam na fajne propozycje.Ja np. mam zamiar wstawić boczki(skrzynak na narzędzie) od jawy ts 350 do ogara w miejsce trójkątnych plastikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Najlepiej daj lagi od simsona, liczniki od etki, bak od crossa, siedzenie tez, podwyz tyl, wszedzie ponaklejaj naklejki z diabelkami itp. I bedzie super extra tuning ogara. Zapomnialabym, daj podnozki z ryflowanej blachy i fredzelki z kierownicy (tak wyglada ogar podjezdzajacy pod moja szkole). Bedzie super. :twisted: Pzdr Ps. Najlepiej ogar wyglada jak orginalny, wiec nie probuj sam przerabiac niczego, bo tylko go oszpecisz. :? Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dud Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 popieram przedmówcę doprowadź go do stanu "idealnego-fabrycznego" dużo ciężej i więcej pracy trzeba włożyć, większa frajda niz wieś-tuning z pędzla malowany:) powodzenia i wytrwałości frędzle powiadasz :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Ładnych paręnaście lat temu "tuningowałem" ;) optycznie Ogara 205. Wyposażyłem go w owiewkę rodzimej produkcji oraz dwa eleganckie, okrągłe lusterka (w miejsce fabrycznego prostokątnego). Następnie zamontowałem na kierownicy potrójną trąbkę rowerową (kiedyś wolno było poruszać się motorowerem po ścieżkach rowerowych i rzeczona trąbka skutecznie pomagała rozganiać niepokornych pieszych :twisted: ). W dalszym planie fabryczna dźwignia zmiany biegów z prostokątną gumką została zamieniona na pochodzącą z motocykla WSK dłuższą dźwignię z gumką okrągłą. W późniejszym okresie wyposażyłem Ogara w kufer marki "Dromader", a na nim zamontowałem światło "stop", na którego potrzebę zaadaptowałem przeciwmgnielną lampę samochodową (włącznik światła "stop" dałem od WueSKi; chyba za duży był pobór prądu, bo przy włączonych światłach mijania i wdepniętym hamulcu wszystko przygasało :laughing: ). Więcej grzechów nie pamiętam. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spec Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Zewnętrzny :- Elementy kieronica ,błotniki itp. daj na chrom silnik itp tez - siedzenie do góry - Licznik własnie fajnie by wyglądały jak ktos wspomnial od etz podświetlane -Do tego jakis neon pod silnik -Skrócone błotniki - Fajny kolor -fajna jakas naklejka też może być-Kierownica street-Lusterka łezki -Na przod owiewka ufo -Jakies czadowe manetki-Podnużki chrom -Tłumik od simka chrom -Bak od mz-Oponki jakieś szersze No i to chyba na tyle jesce może coś domyśle ale to narazie mi sie niechce :D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 8O .......Zewnętrzny : - Elementy kieronica ' date='błotniki itp. daj na chrom silnik itp tez - siedzenie do góry - Licznik własnie fajnie by wyglądały jak ktos wspomnial od etz podświetlane -Do tego jakis neon pod silnik -Skrócone błotniki - Fajny kolor -fajna jakas naklejka też może być -Kierownica street -Lusterka łezki -Na przod owiewka ufo -Jakies czadowe manetki -Podnużki chrom -Tłumik od simka chrom -Bak od mz -Oponki jakieś szersze No i to chyba na tyle jesce może coś domyśle ale to narazie mi sie niechce :) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: [/quote'] 8O ....... :roll: :( 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spec Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 hehehe to żart ale jak sie chce nic wiejskiego to niestety powiem ci że trzeba mięc dużo w kieszeni ..... Niektóre z elementów takich jak owiewka ufo jest ona droga ale za to jaki efekt daje wogule inne moto troche sobie pomyśl zanim zaczniesz robić i zobacz ile masz kasy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroBoy Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Najlepiej daj lagi od simsona' date=' liczniki od etki, bak od crossa, siedzenie tez, podwyz tyl, wszedzie ponaklejaj naklejki z diabelkami itp. I bedzie super extra tuning ogara. Zapomnialabym, daj podnozki z ryflowanej blachy i fredzelki z kierownicy (tak wyglada ogar podjezdzajacy pod moja szkole). Bedzie super. :twisted: Pzdr Ps. Najlepiej ogar wygląda jak oryginalny, wiec nie próbuj sam przerabiac niczego, bo tylko go oszpecisz. :?[/quote'] Jak dla mnie i większości moich znajomych coś w tym stylu (np naklejki z diabełkami :laughing:) co odziwo można nazwać tuningiem jeste żałosne :lol:myślę że na to ozdabianie ogara ( :roll: ) wydasz więcej niż cała jego wartość :lol:Ja bym wstydził się jeździć takim czymś :twisted: Jak chcesz jakoś zrobić swojego rumaka to postaraj się o coś takiego http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...6lr%3D%26sa%3DN albo jeśli jesteś zainteresowany mogę dać ci mumer do znajomego który zrobił coś naprawdę ciekawego z tego oto polskiego klasyka ( :twisted: )Jak chcesz to to napisz na gg :) Ja bym na twoim miejscu zrobił go na takiego jaki jeste na załączonym linku i ewentualnie jakiś drobniutki tuning silnika :( Nie rób wieś tuningu :!: Pozdrawiam Filip :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroBoy Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Aby zobaczyć to o co mi chodziło wejdźcie teraz w galerja--->motory( :lol: ) i znajdzcie ogara :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasse James Opublikowano 16 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Dzięki za rady.Postaram się ładnie odrestałurować ogara.Jak skończe to dam foto i osądzicie czy zawieśniaczyłem.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroBoy Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 No właśnie :lol: Mam nadzieję że odnowa twojej maszyny wyjdzie na dobre 8) Pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 No właśnie :lol: Mam nadzieję że odnowa twojej maszyny wyjdzie na dobre 8) Pozdrawiam Filip no wlasnie :) Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 http://pablo11x.webpark.pl/romet.gif zobacz Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 http://pablo11x.webpark.pl/romet.gif zobaczJak dla mnie kuzynku' date=' to wies tanczy i spiewa. :lol: =']] Pzdr :) Ps. Ja sie na starosc jakis czepialksi i zgryzliwy robie (to bankowo brak obecnie moto) :lol: Ps2. Mi sie w sumie teraz podoba ogar tylko w stanie oryginalnym. =]]] Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 http://pablo11x.webpark.pl/romet.gif zobacz Jak dla mnie kuzynku, to wies tanczy i spiewa. =]] dooookladnie :lol: :lol: :lol: Jasse James odpicuj ogarka tak jak by z fabryki wyszedl wtedy bedzie najladniejszy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi