niagara Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Niedawno pisalem podobny temat do tego. Mam taki problem ze jak zapale moto to bedzie wysztko dobrze a za chwile nie bedzie chcial wchodzic na obroty a jak jade to tak szarpie, przerywa... nie wiem jak to opisac i z wydechu strzela cos. W sumie ma takie zmiany bardzo roznie :/ czasem przejade z 1km a czasem przy zapaleniu juz cos nie tak jest. Gaznik, kranik, tlumik czyscilem, kupilem nowe platynki, kondensator, kabel wysokiego napiecia i nic dalej to samo. Zaplon jest raczej dobrze ustawiony. Juz brakuje mi pomyslow co moglo sie stac.... :? Prosze was o POMOC !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Zaplon jest raczej dobrze ustawiony. To go ustaw, że będziesz wiedział na 100% czy jest ustawiony dobrze ;) Gaznik czyscilem, Wyreguluj go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 15 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Jeszcze jednej rzeczy nie napisalem, ze platynki mi iskrza :? i jak sie dzieje tak jak to opisywalem to jeszcze bardziej iskrza. Zaplonu nie ruszalem a przedtem dobrze chodzil. A na platynkach mam przerwe 0,4mm ale jak dam wieksza lub mniejsza to jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Jeżeli strzela w tłumik to będziesz musiał przyśpieszyć zapłon, bo aktualnie masz za późny. Wyreguluj gaźnika oraz wymień świece na nową (jak kupisz nową świece ustaw odpowiedni odstęp na elektrodach świecy). Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 15 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Dzieki za rady jutro to bede stosowal bo dzis niedziala i swiecy nie kupie ;) Jeszcze kilka rzeczy chcialbym sie dowiedziec jaka swiece kupic, chodzi mi o wartosc cieplna, przerwa ma byc na niej 0,5mm ?? Jesli chce przyspieszyc zaplon to w ktora strone przekrecic iskrownik w lewo czy w prawo ?? Dzieki za pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 15 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 nikt nie wie jak zaplon przyspieszyc ?? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 W lewo, ale głowy sobie uciąć nie dam ;) EDIT: Tak sobie dzisiaj jeżdząć doszedłem do wniosku, że jednak w prawo, ale też głowy nie dam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 W lewo' date=' ale głowy sobie uciąć nie dam EDIT: Tak sobie dzisiaj jeżdząć doszedłem do wniosku, że jednak w prawo, ale też głowy nie dam [/quote'] Zaplon sie przyspiesza, jezeli iskrownik przekrecamy w przeciwna strone, w ktorej kolo zamahowe sie kreci. Jezeli krecimy iskrownike w te sama strone co kolo zamachowe sie kreci to zaplon opozniamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 17 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 ok dzieki, juz sie z tym uporalem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi