Matek Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 RC36 II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 No jezeli z tych dwoch firm nic nie ma dla RC36II to sobacz tutaj: http://www.leovince.de/index.php4?h=s1p1&n=s1pn&m=s1pr podobno sa tez ok. SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 No więc dzisiaj miałem tłumik przykręcony do swojej VFR. Ten o, którym wczoraj wspominałem. Gada jakoś o tak. http://twobros.com/Cust_Service/Sound_Clip..._VFR750-TBR.wav W sumie spoko.Na pewno przyznacie mi rację, że oryginalny tłumik jest cichy i głownie słychać "Nasze Koła" gwiżdżące zamiast konkretnego basowego gangu. :P Jest tylko jedno ale. Nie podobal mi się wygląd motocykla z tym tłumikiem. Kończył się na wysokości błotnika i jakoś tak mi to nie pasowało. Może to kwestia przyzwyczajenia do oryginału ... Jeszcze się zastanowię. Mogę ten tłumik kupić bardzo tanio, jest używany w dobrym stanie technicznym i wizualnym. Z tego co widziałem to był aluminiowy. A tu zdjęcie ... tylko ten w "Carbonie" http://www.vfrdiscussion.com/forum/index.p...cmd=si&img=1566 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Gada jakoś o tak. w sumie klang ma fajny,mi sie podoba.Co do jakosci pozatym nie moge nic powiedziec. SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Gada jakoś o tak. w sumie klang ma fajny,mi sie podoba.Co do jakosci pozatym nie moge nic powiedziec. SirAdam Wydaje mi się, ze firma TERMIGNONI to konkret. Tłumik jest oryginalny z atestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rommi Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Ja mam RC46 i założyłem IXIL'a owal racing, nie mówię że jest super hiper i nic lepszego nie ma ale naprawdę daje niepowtarzalny dźwięk.Nie zamierzam się nim ścigać więc nawet jeśli skradł mi pare koni to trudno - w porównaniu z oryginałem to niebo a ziemia (oczywiście jeśli chodzi o dźwięk) a głównie na tym mi zależało. Lubię jak motocykl ładnie gada :twisted:Oczywiście kupiłem używany - bo nowy to masakra cena ... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Oczywiście kupiłem używany - bo nowy to masakra cena ... :P hehe,no nie przesadzaj ;) Masakra to jest "Akrapovic" 8O Ich ceny sa niepowtarzalne, ale jakosc jest 1A SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rommi Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 hehe,no nie przesadzaj Masakra to jest "Akrapovic" Ich ceny sa niepowtarzalne, ale jakosc jest 1A Może mnie nie zrozumiałeś ;) - chodziło mi że ceny nowych sa przegięcie. IXIL nowy nie zalicza się do najdroższych. Nowy można już kupić za około (+/-) 900 zł. na www.tlumiki.plWiem ,że "Akrapovic" to już naprawdę przesada, no ale za jakość się płaci... niestety cena 2600 to już nie na moją kieszeń :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 ... niestety cena 2600 to już nie na moją kieszeń :P ani nie na moja :cry: dlatego zostaje przy seryjnym.Taki juz jestem, albo wszystko ,albo nic ;) SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakuk Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Co innego jeżeli jeżdzisz motocyklem o wartości 40 tyś zl i jest to supersport, to taki tlumik "Akrapovic" jest jak najbardziej na miejscu, ale jakoś nie pasuje mi, jak jeżdzisz motocyklem, w którym wartość tlumika to 20 % ceny motocykla. Chyba nie oto chodzi. Oczwiscie bez urazy do "Akrapovic", bo każdy wie co to za firma, ale do VFR jakoś by mi taki tlumik nawet nie pasowal. Szukam tłumika do 1000 zeta, można w tej cenie kupić dość fajnego SCORPIONA z atestami, głośnego itd, ale nie mam na jego temat żadnych opinii, a wiecie jak to jest zreklamami. Pozdro i 3mk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rommi Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 ...albo wszystko ,albo nic Dobra zasada :!: :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Szukam tłumika do 1000 zeta, .Pogadaj o tym z Ryżym. On ma jakieś konszachty z firmą ELTEC. Iwan dorabiał u nich tłumik do Hondy Afirica Twin. Ładnie gadał i ładnie wyglądał (tłumik ofkors :P ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakuk Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Spróbuje go jakoś dorwać :P i sie zapytam. Dzieki. Pozdro i 3mk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Dzisiaj po wielkich namysłach kupiłem głośniejszy wydech. Termignoni chodzi i wygląda bardzo ładine. Jest dłuższy niż oryginalny, a kończy się mniej więcej na wysokości tylniego błotnika. Jutro postaram się wrzucuć jakieś zdjęcie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 1 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 Gratuluję! Też chcę kupić jakieś wydechy, ale cholera ja mam dwa...Może jakieś używki dorwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi