pan starszy1 Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 ale zbyt wiotka w ramie jak dla mnie Zbyt wiotka??? Chlopie tos Ty jakis Rossi czy co? Wiotka napewno nie jest i w zakretach sie super prowadzi.Ja bym powiedzial ze to XX ma wiotkie przednie zawieszenie:polki jak z MZ a rury teleskopow jak w Jawie' date='a popatrz na Hayabuse:mocne,grube polki ze sztywnym zawieszeniem upside-down.Nawet nie ma co porownywac do XX.... do turystyki to zdecydowanie xx ciupkę gorsze osiągi' date=' ale lepszy turysta [/quote'] No i co jest takiego lepszego w XX ze sie lepiej nadaje do turystyki??? Zastanów się rówież nad awaryjnością sprzęta XX ma to do siebie' date=' że jest praktycznie bezawaryjny szczególnie ten na wtrysku ... Co do Suzy to sam nie wiem sprzęt raczej bardziej do typowo ostrej jazdy, niż jazdy sport-turyst [/quote']Z awaryjnoscia XX jest tak samo jak z Haya:sa bezawaryjne chyba ze trafisz na sprzety nieserwisowane i zaniedbane.A Hayabusa jest lepsza i do turystyki i do ostrej jazdy bardziej niz XX i w tym temacie nikt mnie nie przekona ze jest inaczej bo jezdzilem i jednym i drugim.Bardzo możliwe,że egzemplarz haji, który testowałem był jakiś niedopracowany a co do xx to moim zdaniem jest to śliczna i zwarta maszyna a hajka z całym szacunkiem dla jej osiągów to troszkę przerost formy nad treścią.XX poszedł w stronę turystyki a haja raczej nie, więc jako turystę polecam xx. Co do stwierdzenia,że jest to pedalski sprzęt to czuje się troszkę dotknięty, bo miałem kilka takich maszyn a nigdy nie brałem w odbyt cha cha .To,że krytykujesz system cbs jest już kompletnie nie zrozumiałe mi osobiście bardzo podoba się to rozwiązanie oczywiście na początku trzeba się oswoić z nowymi hamulcami, ale potem jest tak jak z automatyczna skrzynią biegów raz spróbujesz i zawsze będziesz chciał taki system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 13 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Ok dzięki all za wypowiedzi, szkoda że nawet w takim temacie dochodzi do zgrzytów...Dla mnie jest już jasne że właśnie robię na Haykę :D :D ;) :P :) :P :D :D :D :D Pozdrawiam wszystkich i miłego weekendu :D Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxkls Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Tak czytam wasze wypowiedzi i po co sie denerwowac? Mam Hajke i jezdzi sie na niej super. a co do urywania sie czegokolwiek? Tego nie rozumiem zreszta nie musze. O lancuch trzeba dbac? A w ktorym motocyklu nie trzeba??? Co do systemu hamowania w XX ja "osobiscie" uwazam ze jesli chce hamowac przodem to hamuje reka jesli tylem to noga. A czy to jest lepsze czy gorsze? Zastanawiajace jest to ze bardzo dobre rozwiazania wprowadza wiekszosc producentow w tym przypadku tak nie jest. Chyba daje to do myslenia. Bo nie chodzi o patent. Kawa czy suzuki, tez by to wprowadzila tylko nie nazywaloby sie to CBS tylko np. SDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Dual - to chodzi o to że jak pociagne za przednia klamke od hamulca to mi zachamuje i przod i tyl?hmm, to nie wiem, mowicie ze Hayabusa jest lepsza, a ja sie caly czas nastawiam do XX, myslalem ze XX tez mozna "poswirowac" znaczy sie pojezdzic ostro, ale teraz pewnie bede zmienial orientacje na Haye , albo na GSXR-a albo CBR-ke na poczatek, eh.. no pozdrawiam 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Ale sie chłopaki rozkręciliście :lol: ja wam powiem i tak że FJR jest najlepsza :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos_ Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 latem mialem okazje pojezdzic busa (niestety glownie z tyłu) i jesli chodzi o pasarzera to nie powinien narzekacmam 188 i bylo wygodnie mimo ze z 300 na raz lyknelismyjesli chodzi o konkurencje to jednak zostal bym przy busie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Witam XXem nie latałem natomist Hayą tak i ZX12 choś sam mam suzi to z ZX12 byłem najbardziej zadowolony suuper, Haya natomiast, tak mi sie wydaję ma wysoko środek ciężkości i nie prowadzi się tak dobrze jak ZX12 . Nie jestem specem ale na kawie było fajniej :-) Staż na różnych moto 15lat. Pozdro 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi