Gość Simzłom Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Mój kolega ma taki problem że nie ma iskry w simsonie a połączenia są dobre cewka jest dobra i zapłon ustawiony przerywacz. nie wiemy co to może być wszystko robiliśmy wedle shematu w książce Jeżdże motorowerem simson. Kolega z góry dziękuje. Ja mam ten sam problem w srebrnym enduro elektroniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 1) moze gdzies kabel nie laczy2) w iskrowniku mogl sie ten kabelek odlutowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Jezu, ja mam ten sam problem ze skuterem. Za chiny tej iskry nie moge znalesc. Cewka butelkowa jest dobra, iskra z zaplonu jest na pewno bo sprawdzalem kabelkami od iskrownika. Omijalem stacyjke, podlaczalem od razu bezposrednio, rozne pierdoly robilem, i nie ma iskry. Wiec przyczyn z powodu braku iskry jest duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 a cewka zapłonowa?może ściagało sie w ostatnim czasie magneto i się srubokręcikiem zawadziło o jej uzwojenia?sprawdź cie to ewentualnie zwarcia przewodów kondensatora w masą /mało miejsca moga stykaćzawigocenie w/w cewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 1. Sprawdź czy styki przerywacza są czyste2. sprawdź kondensator (najlepiej załóż od innego dziłającego simka)3. wymien kabel i fajke od swiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 byc może to wina swiecy. u mnie w mz też czasami tak jest że nie ma iskry lub gdzies tam przeskakuje ale bardzo słaba, najlepszy na to sposób - szczotka druciana i potrzyj elektrodami świecy o druty szczotki. wszystko dobrze wyczyści (co nie zawsze sie papierem ściernym daje) - u mnie bynajmniej zawsze sie to sprawdza - nie ma h...a żeby po tym zabiegu nie było iskry.powodzenia Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Sprawdz przewód od fajki, a najlepiej ja cala wymien mialem tak w MZ i męczyłem sie z tym rok :D pozatym cewke sprawdz i przerywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi