Alf007 Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Witam!mam po okazyjnej cenie do kupienia Honde CBF600,wiem ze silnik jest ten sam co w Hornecie tylko ma 78KM zamiast 95KM,ale posiadam silnik i moduł zapłonowy od mojego rozbitego Horneta czy wystarczyloby np zmienic tylko modul zapłonowy i gazniki czy cos jeszcze zeby zrobic z tych 78KM 95? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Mogą być różnice w fazach rozrządu stopniu sprężania itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Pipcyk trafił w samo sedno bo niby silnik ten sam a różni się wałkami rozrządu, stopień sprężania w CBF jest niższy i różni się gaźnikami ale radykalnie czyli nie powinno ich się przebudowywać tylko zamieniać kompletne.A tak w ogóle to w Hornecie co rok były zmiany w gaźnikach i trzeba do nich podchodzić dosyć ostrożnie. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi