S?AWO-CBR Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 WITAM Jestem umówiony na oglądanie kawy ZX6R 1998.Moto juz ogladałem i od strony kosmetycznej wygląda ok.Teraz pora na stan techniczny.Na co zwrócić uwage??wiem o pękajacej ramie itp.Ale chodzi mi o parę rad przy oglądaniu moto.Tzn na co jest co i gdzie zaglądnąc.Z moto mam znikome doswiadczenia wiec chciałbym uniknąc blędów.Ktoś mi może doradzi na co patrzeć,ale w taki sposób żebym sobie poradził. Pozdrawiam PS.umieszczam to przy piwie bo tutaj prędzej ktoś coś napisze a mi się spieszy.jesli temat sie wyczerpie prosze przeniesc do właściwego działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 Trzeba zajrzec na gladz cylindrową i panewki- najlepiej rozebrac dol silnika- bedzie widac jak na dloni. Jak nie masz doswiadczenia to takie rady przez net mozna o kant dupy potluc- najlepiej wez ze soba mechanika motocyklowego- nawet mu zaplac jak trzeba. Roznych "gniotow" sie naogladalem wiec cos o tym wiem. Pozdr. Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 ja polecam sprawdzic takie pierdoły (kosztowne) jak naped , opony i plyny wydaje sie ze to takie nic ale jak przyjdzie co do czego wymieniac to studnia kasy ;) i ja bym dal jeszcze 200zl rzeczoznawcy niech sprawdzi odlewem numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 Ja bym dokładnie obejrzał ramę. W Ninjach "600" lubi sobie ona peknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 3 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 ze lubi to slyszalem ale w jakim miejscu i gdzie to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426...26,1866880.html polecam lekturke ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 ze lubi to slyszalem ale w jakim miejscu i gdzie to jest?z boku, na czesci grzbietowej, na wysokosci gaznikow okolo. mam 2 znajomych, ktorzy mieli juz taka "przygode", a jeszcze jednego, ktoremu rama rozlozyla sie na 3 czesci. wszyscy mieli przod rekina, wiec nie wiem, czy nie nowsza niz 98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 3 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 ze lubi to slyszalem ale w jakim miejscu i gdzie to jest?z boku, na czesci grzbietowej, na wysokosci gaznikow okolo. mam 2 znajomych, ktorzy mieli juz taka "przygode", a jeszcze jednego, ktoremu rama rozlozyla sie na 3 czesci. wszyscy mieli przod rekina, wiec nie wiem, czy nie nowsza niz 98 TZN Z JEDNA LAMPA CZY JUZ Z DWOMA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 to z jedna, czyli bez osobnej pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 nie kupuj zx6r, kup cbr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 3 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 nie kupuj zx6r, kup cbr niestety to nie mój rozmiar cbr jest mala,za mala mam prawie 1,90zreszta kawa o wiele bardziej mi sie podoba no i jest troche wieksza,lepiej sie na niej czuje...Rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 ja jezdzilem zx6r z 97roku i roznicy miedzy moja f2 prawie nie widze, poza tym ze jakos do dupy sie siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel119 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Poszperałem trochę i wykopałem ten stary temat ale ciekawy dla mnieI mam pytanie odnośnie pękania ram w zx6rCzy jest to wada dotycząca modeli od roku 1998 do 2000?Czy starsze modele np. 95r.też pękały?I czy model zx7r oraz zx9r też mają te wady z ramą? [ Dopisane: 16-08-2005, 21:09 ]panowie napiszcie coś na moje pytania bo się niecierpliwie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGriff Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Ja nie wiem jak jest naprawde, ale czytalem gdzies w necie że strasze 600 też miały problemy z ramą. I mam tez takie pytania to osób mającyh to moto bardzo mi sie ono podoba i za 1,5 roku może wlasnie jego kupie, ale dużo osób mówi ze lepiej wziąć jak na poczatke np CBR 600 i tu mam pytanie, dlaczego konkretnie wziąć inny motocykl zamiasta Kawy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 kumpel ma z 1998 i rama juz dwa razy mu pekla . z tymi ramami to niewypal na caly swiat :? :? [ Dopisane: 19-08-2005, 16:15 ]znajomy kupil teraz r6 i po jednym dniu sie okazalo,ze silnik do remontu :) 8O wiec lepiej 5 godzin ogladac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi