enduroguy Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Tak czy inaczej jest to wprowadzanie klienta w blad- zwykle oszustwo na ktore nabieranych jest 90% klientowJakim cudem???? :? Ja mam taki cylinder, kumpel tez i Jawka lata zdecydowanie lepiej. Tu sie nie ma co klocic- wieksza pojemnosc=wieksza moc. Ja jeszcze korygowalem kanaly, wszystko polerowalem i zwiekszylem sprezanie, a takie zabiegi polaczone z cylinder 60cc daja baardzo duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgadzam sie z Enduroguy'em 8O :) MAm taki cylinder w super stanie i po dotarciu Jawka dostala mocy oczywiscie nie jakiejs wielkiej zale dostala ;) WSzystkie KTMyYamaszki i inne sprzety w tyle zostaja :) :D ;) :Dpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Wy czytaliscie temat?? Chodzi o fakt ze gosc pisze ze zestaw ma 60cc, a faktycznie ma 55cc. To jest 1/2 z 10cc ktore oferuje tuning. Moze i te cylindry poprawiaja moc, bo dodatkowo maja polerowane lustro, gladkie kanaly a co za tym idzie wieksza moc. Ale wez kartke, dlugopis i kalkulator i to przelicz. Wychodzi 55cc - to nie jest 60cc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Wy czytaliscie temat?? Chodzi o fakt ze gosc pisze ze zestaw ma 60cc' date=' a faktycznie ma 55cc. To jest 1/2 z 10cc ktore oferuje tuning. Moze i te cylindry poprawiaja moc, bo dodatkowo maja polerowane lustro, gladkie kanaly a co za tym idzie wieksza moc. Ale wez kartke, dlugopis i kalkulator i to przelicz. Wychodzi 55cc[/quote']TAK CZYTALEM TEMAT. Czyli wg. Ciebie 5cc nie dodaje mocy a 10cc dodaje?? Jesli tak to gratulacje ;) . Plocho nie ma niczego polerowanego, bo pierwsze wersje zestawu nie byly polerowane, a jawka lata naprawde bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spec Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Tak troche głópio ze te 5 ccm daje odczuwalną moc ale nieważne coś w tym musi być że moc się czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 No te cylindry morze i cos daja na mocy,ale poco je kupowac jak taka jawka jedzie z 50 i co dacie mu cylinder 60ccm i będzie szedł z 80 (bo znam osoby które tak mysla)rozumiem kupic cylinder 80ccm np do jakiegos KTM czy yamahy ale nie do jawek komarków i innych motorowerów z rodziny rometów... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 rozumiem kupic cylinder 80ccm np do jakiegos KTM czy yamahy ale nie do jawek komarków i innych motorowerów z rodziny rometów... A czemu nie ?? Penwie twoim zdanie to jest wyazucanie kasy w bloto ... ale pomysl jesli ktos nie ma kasy na inny motor (Np Yamha Honda Suzuki itd) to zrobi wszystko zeby jego romecik szedl jak najlepiej ;)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Zgadzam sie z Plocho że jeśli kogoś nie stać na lepszy motorek to chce sobie popracować tak nad maszyną żeby się nią jak najdłużej cieszyć (wiadomo że apetyt na moc rośnie) . Ja zamontowałem ten zestaw jakieś 3tygodnie temu (jest to mój drugi taki zestaw) i jak narazie spisuje się idealnie , wzrósł wyraźnie max moment obrotowy silnika co powoduje że motorek jest żwawszy na biegach ,a V-max mieści się w granicah 65- 70 km/h (mierzone z samochodem). Nie wiem jak się mierzy pojemność silnika ale to że jest 55ccm a nie 60 ccm nie jest ważne jeśli klient jest zadowolony z resztą mnie sprzedawca powiedział że to nie 60ccm tylko wzmocniona 50. PoZdRaWiAm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 1 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Jakim cudem???? :? Ja mam taki cylinder' date=' kumpel tez i Jawka lata zdecydowanie lepiej.[/quote'] TAK CZYTALEM TEMAT. Czyli wg. Ciebie 5cc nie dodaje mocy a 10cc dodaje?? Jesli tak to gratulacje Przeszedles z cylindra 50cc na 55 i odczuwales przyrost mocy. Nie wiem jak Ty, ale ja z 50cc na 60 odczulbym 2xwiekszy przyrost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Przeszedles z cylindra 50cc na 55 i odczuwales przyrost mocy Nie wiem jak Ty' date=' ale ja z 50cc na 60 odczulbym 2xwiekszy przyrost[/quote'] No oczywiscie ja tez odczuwam :? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Przeszedles z cylindra 50cc na 55 i odczuwales przyrost mocy. Nie wiem jak Ty' date=' ale ja z 50cc na 60 odczulbym 2xwiekszy przyrost[/quote']Ja obliczylem na kalkulatorze ze odczulbym przyrost mocy 1,75 wiekszy :lol: , a tak na powaznie: Jaki skok tloka ma Jawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 1 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 fabrycznie ma 44mm (specjalnie sprawdzilem to w instrukcji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 A ja powiem tak, nie polecam kupować tych zestawów 60cc z kemotu itd. ponieważ: - 1 Słaba jakość stopu, zwrócie uwage : stop orginał: http://img01.allegro.pl/photos/oryginal/50...6919/50691990_2 stop tuningowy: http://img06.allegro.pl/photos/oryginal/50...505459/50545925U mnie przez to silnik grzał sie niemiłosiernie, wlałem nowy olej do skrzyni, silnik popracował 2 minutki i olej już był czrny jak smoła (przepalony) Niewiem czy takpowinno być ale w mz po miechu jazdy olej miał kolor podobny do tego jaki miał w momencie wlewania go do skrzyni. - 2 W niektórych przypadkach zmniejszone są kanały dolotowe, oraz kanały w króćcach, kanały płuczące i dolotowy oraz wydechowy majom cholernie chropowatom powierzchnie co nie jest bez znaczenia na moc. - 3 Niska jakość wykonania, niedopasowanie elementów u siebie żeby włożyć w cylinder jedną szpile musiałem rozwiercać ten otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Cz. Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Ja mam w ogarze 200 taki zestawik i nie nażekam, a wręcz przeciwnie jestem z niego bardzo zadowolony.Jest on z firmy ALMOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Jest on z firmy ALMOT.No i wszystko jasne. Przytocze wypowiedz pewnego motocyklisty. Tłoki Almotu mam w Jawie i są niedozajechania. Przy szlifie cylindra spasowałem je bardzo ciasno (poniżej norm fabrycznych) i pomimo przegrzania na początku docierania (problemy z gaźnikiem) nie zatarły się i nie spuchły co bardzo dobrze o nich świadzczy. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi