Skocz do zawartości

Zestaw tuningowy 60cc

lechu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tak czy inaczej jest to wprowadzanie klienta w blad- zwykle oszustwo na ktore nabieranych jest 90% klientow

Jakim cudem???? :? Ja mam taki cylinder, kumpel tez i Jawka lata zdecydowanie lepiej. Tu sie nie ma co klocic- wieksza pojemnosc=wieksza moc. Ja jeszcze korygowalem kanaly, wszystko polerowalem i zwiekszylem sprezanie, a takie zabiegi polaczone z cylinder 60cc daja baardzo duzo

Wy czytaliscie temat?? Chodzi o fakt ze gosc pisze ze zestaw ma 60cc, a faktycznie ma 55cc. To jest 1/2 z 10cc ktore oferuje tuning. Moze i te cylindry poprawiaja moc, bo dodatkowo maja polerowane lustro, gladkie kanaly a co za tym idzie wieksza moc. Ale wez kartke, dlugopis i kalkulator i to przelicz. Wychodzi 55cc - to nie jest 60cc.

Wy czytaliscie temat?? Chodzi o fakt ze gosc pisze ze zestaw ma 60cc' date=' a faktycznie ma 55cc. To jest 1/2 z 10cc ktore oferuje tuning. Moze i te cylindry poprawiaja moc, bo dodatkowo maja polerowane lustro, gladkie kanaly a co za tym idzie wieksza moc. Ale wez kartke, dlugopis i kalkulator i to przelicz. Wychodzi 55cc[/quote']

TAK CZYTALEM TEMAT. Czyli wg. Ciebie 5cc nie dodaje mocy a 10cc dodaje?? Jesli tak to gratulacje ;) . Plocho nie ma niczego polerowanego, bo pierwsze wersje zestawu nie byly polerowane, a jawka lata naprawde bardzo fajnie

No te cylindry morze i cos daja na mocy,ale poco je kupowac jak taka jawka jedzie z 50 i co dacie mu cylinder 60ccm i będzie szedł z 80 (bo znam osoby które tak mysla)rozumiem kupic cylinder 80ccm np do jakiegos KTM czy yamahy ale nie do jawek komarków i innych motorowerów z rodziny rometów... :roll:

rozumiem kupic cylinder 80ccm np do jakiegos KTM czy yamahy ale nie do jawek komarków i innych motorowerów z rodziny rometów...

A czemu nie ?? Penwie twoim zdanie to jest wyazucanie kasy w bloto ... ale pomysl jesli ktos nie ma kasy na inny motor (Np Yamha Honda Suzuki itd) to zrobi wszystko zeby jego romecik szedl jak najlepiej ;)

pzdr

Zgadzam sie z Plocho że jeśli kogoś nie stać na lepszy motorek to chce sobie popracować tak nad maszyną żeby się nią jak najdłużej cieszyć (wiadomo że

apetyt na moc rośnie) . Ja zamontowałem ten zestaw jakieś 3tygodnie temu (jest to mój drugi taki zestaw) i jak narazie spisuje się idealnie , wzrósł wyraźnie max moment obrotowy silnika co powoduje że motorek jest żwawszy na biegach ,a V-max mieści się w granicah 65- 70 km/h (mierzone z samochodem). Nie wiem jak się mierzy pojemność silnika ale to że jest 55ccm a nie 60 ccm nie jest ważne jeśli klient jest zadowolony z resztą mnie sprzedawca powiedział że to nie 60ccm tylko wzmocniona 50.

PoZdRaWiAm!

Jakim cudem???? :? Ja mam taki cylinder' date=' kumpel tez i Jawka lata zdecydowanie lepiej.[/quote']
TAK CZYTALEM TEMAT. Czyli wg. Ciebie 5cc nie dodaje mocy a 10cc dodaje?? Jesli tak to gratulacje

Przeszedles z cylindra 50cc na 55 i odczuwales przyrost mocy. Nie wiem jak Ty, ale ja z 50cc na 60 odczulbym 2xwiekszy przyrost.

Przeszedles z cylindra 50cc na 55 i odczuwales przyrost mocy. Nie wiem jak Ty' date=' ale ja z 50cc na 60 odczulbym 2xwiekszy przyrost[/quote']

Ja obliczylem na kalkulatorze ze odczulbym przyrost mocy 1,75 wiekszy :lol: , a tak na powaznie: Jaki skok tloka ma Jawka?

A ja powiem tak, nie polecam kupować tych zestawów 60cc z kemotu itd. ponieważ:

- 1 Słaba jakość stopu, zwrócie uwage :

stop orginał: http://img01.allegro.pl/photos/oryginal/50...6919/50691990_2

stop tuningowy: http://img06.allegro.pl/photos/oryginal/50...505459/50545925

U mnie przez to silnik grzał sie niemiłosiernie, wlałem nowy olej do skrzyni, silnik popracował 2 minutki i olej już był czrny jak smoła (przepalony) Niewiem czy takpowinno być ale w mz po miechu jazdy olej miał kolor podobny do tego jaki miał w momencie wlewania go do skrzyni.

- 2 W niektórych przypadkach zmniejszone są kanały dolotowe, oraz kanały w króćcach, kanały płuczące i dolotowy oraz wydechowy majom cholernie chropowatom powierzchnie co nie jest bez znaczenia na moc.

- 3 Niska jakość wykonania, niedopasowanie elementów u siebie żeby włożyć w cylinder jedną szpile musiałem rozwiercać ten otwór.

Jest on z firmy ALMOT.

No i wszystko jasne. Przytocze wypowiedz pewnego motocyklisty.

Tłoki Almotu mam w Jawie i są niedozajechania. Przy szlifie cylindra spasowałem je bardzo ciasno (poniżej norm fabrycznych) i pomimo przegrzania na początku docierania (problemy z gaźnikiem) nie zatarły się i nie spuchły co bardzo dobrze o nich świadzczy.

Honda CBR F4 99

http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4