lechu Opublikowano 13 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Tklok uderzal o glowice?? Dla mnie to jest troche niejasne, nawet gdy glowica byla planowana. Po prostu jest to niemozliwe!! Moze pierscien Ci poszedl i cos stukalo ale zeby tolk o glowice :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Tklok uderzal o glowice?? Dla mnie to jest troche niejasne, nawet gdy glowica byla planowana. Po prostu jest to niemozliwe!! Moze pierscien Ci poszedl i cos stukalo ale zeby tolk o glowice :/Co Ty mowisz wogole? Jak to nie mozliwe? Mialem z 5 takich przypadkow ze ktos za mocno splanowal i tlok stukal i nie wiem co w tym dziwnego. Normalna sprawa i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Co Ty mowisz wogole? Jak to nie mozliwe? Mialem z 5 takich przypadkow ze ktos za mocno splanowal i tlok stukal i nie wiem co w tym dziwnego. Normalna sprawa i tyle...Tłok nie może stukac w głowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Udeżyć może ale nie powinien. Jeśli drastycznie obniżymy głowicę tłok będzie udeżał o głowicę. Jest to niedopuszczalne ale tak sie czasem robi jak sie przesadzi z "tuningiem"lechu nie że mam coś przeciwko temu że jestes na forum i wogule ale zanim coś powiesz zapytaj sie osoby o wiekszym doświadczeniu...nie mowie ze sam jestem mega hiper ultra masterem bo na forum sam sie tylko uczę ale....... Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Tłok nie może stukac w głowice bo nie stukal, on sie poprostu blokowal, wal nie mogl wykonac calego pelnego obrotu dochodzil do glowicy, blokowal sie i dalej juz nie szedl, tak to wszystko wygladalo ;) sorry ze nie zbyt jasno sie wyrazilem w poprzednich postach, ale wiecie... czlowiek spiacy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Przepraszam bardzo ale ostatnio skladalem motorynke i gdy zalozylem glowice (nawet trzymajac ja reka, bez przykrecania) i zakrecilem walem to po prostu tlok unosil ja do gory :? . Przedtem ta glowica nawet byla zalozona i po nacisnieciu kopniaka bylo "cyk,cyk,cyk" (ze swieca i bez). Kiedys stal taki Suzuki Rm125 czerwony na allegro. Koles go kupil i okazalo sie ze glowica jest tak nisko ze tlok w nia nawalal i po prostu pękl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 okazalo sie ze glowica jest tak nisko ze tlok w nia nawalal i po prostu pęklI tak będzie za każdym razem to tylko kwestia czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Aaaa ja zrozumialem Strzalek Twoj post ze co by sie nie zrobilo tlok w glowice stukal nigdy nie bedzie ;) . MI w pierwszym poscie chodzilo o to ze po zby mocnym, albo krzywym splanowaniu glowicy to jest mozliwe, ale jazda z czyms takim jest oczywiscie niedopuszczalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Ja mam taki cylinderek KEMOTA i jestem zadowolony nie dławi się przy nawracania na dwójce. Ładnie przyszpiesza ogólnie polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 a ja mam pytanie bo mam rozkrecony cylinder w simku i zastanawiam sie czy nie podpilowac sobie tłoka o 1 mm od strony gaznika..(czytałem o tym na stronach o simku i ze niby daje moc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 14 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Udeżyć może ale nie powinien. Jeśli drastycznie obniżymy głowicę tłok będzie udeżał o głowicę. Jest to niedopuszczalne ale tak sie czasem robi jak sie przesadzi z "tuningiem"lechu nie że mam coś przeciwko temu że jestes na forum i wogule ale zanim coś powiesz zapytaj sie osoby o wiekszym doświadczeniu...nie mowie ze sam jestem mega hiper ultra masterem bo na forum sam sie tylko uczę ale.......Napewno mam sporo wieksza praktyke od Ciebie i to duzo. Pozatym niemozliwe jest zeby tlok o glowice stukal - nadal podtrzymuje swoje zdanie. (Mowa rzecz jasna o fabrycznych sprzetach, bo przy "genialnych" tuningach to sie rozne cuda dzieja ;)).Taka rada na przyszlosc: pisz swoje posty w wordzie, a pozniej tylko wklejaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Lechu no to wyraznie piszemy o przypadkach po planowaniu glowicy, a Ty raz tak raz tak. Dla mnie to jest troche niejasne, nawet gdy glowica byla planowana. Pozatym niemozliwe jest zeby tlok o glowice stukal - nadal podtrzymuje swoje zdanie. (Mowa rzecz jasna o fabrycznych sprzetach,Czemu niemozliwe? Wytlumacz mi to, bo jak narazie ufam swoim oczom :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Tłok w głowicy nie moze stukać jedynie po splanowaniu głowicy świeca o tłok ale to musi być bardzo duże splanowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 14 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Czemu niemozliwe? Wytlumacz mi to, bo jak narazie ufam swoim oczom :lol:Niemozliwe z prostego wzgledu: tlok w gornym polozeniu nie wychodzi nawet caly z cylindra nie mowiac o dotknieciu do glowicy. Polecam przejrzec temat- ktos zamiescil ryc opisujac skok tloka - radze sie z tym zapoznac. Nie mowie jak Ty to okresliles :raz tak raz tak. Podtrzymuje swoje zdanie, ale tak jak pisalem: po tuningu to WSZYSTKO jest mozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 elo słyszalem ze nowe tloki czesto pecznieja (rosna na ciepło) w cylindrze nie wiem ile w tym prawdy..slyszalem ze ciepla kompiel w oleju np. zagotowac go w garczku z olejem powoduje ze bedzie ok czy to jest prawda bo wlasnie kupilem nowy tlok do simka ;) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi