Skocz do zawartości

Zestaw tuningowy 60cc

lechu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tklok uderzal o glowice?? Dla mnie to jest troche niejasne, nawet gdy glowica byla planowana. Po prostu jest to niemozliwe!! Moze pierscien Ci poszedl i cos stukalo ale zeby tolk o glowice :/

Co Ty mowisz wogole? Jak to nie mozliwe? Mialem z 5 takich przypadkow ze ktos za mocno splanowal i tlok stukal i nie wiem co w tym dziwnego. Normalna sprawa i tyle...

Udeżyć może ale nie powinien. Jeśli drastycznie obniżymy głowicę tłok będzie udeżał o głowicę. Jest to niedopuszczalne ale tak sie czasem robi jak sie przesadzi z "tuningiem"

lechu nie że mam coś przeciwko temu że jestes na forum i wogule ale zanim coś powiesz zapytaj sie osoby o wiekszym doświadczeniu...nie mowie ze sam jestem mega hiper ultra masterem bo na forum sam sie tylko uczę ale.......

Tłok nie może stukac w głowice

bo nie stukal, on sie poprostu blokowal, wal nie mogl wykonac calego pelnego obrotu dochodzil do glowicy, blokowal sie i dalej juz nie szedl, tak to wszystko wygladalo ;) sorry ze nie zbyt jasno sie wyrazilem w poprzednich postach, ale wiecie... czlowiek spiacy :mrgreen:

Przepraszam bardzo ale ostatnio skladalem motorynke i gdy zalozylem glowice (nawet trzymajac ja reka, bez przykrecania) i zakrecilem walem to po prostu tlok unosil ja do gory :? . Przedtem ta glowica nawet byla zalozona i po nacisnieciu kopniaka bylo "cyk,cyk,cyk" (ze swieca i bez). Kiedys stal taki Suzuki Rm125 czerwony na allegro. Koles go kupil i okazalo sie ze glowica jest tak nisko ze tlok w nia nawalal i po prostu pękl.

Aaaa ja zrozumialem Strzalek Twoj post ze co by sie nie zrobilo tlok w glowice stukal nigdy nie bedzie ;) . MI w pierwszym poscie chodzilo o to ze po zby mocnym, albo krzywym splanowaniu glowicy to jest mozliwe, ale jazda z czyms takim jest oczywiscie niedopuszczalna.

Udeżyć może ale nie powinien. Jeśli drastycznie obniżymy głowicę tłok będzie udeżał o głowicę. Jest to niedopuszczalne ale tak sie czasem robi jak sie przesadzi z "tuningiem"

lechu nie że mam coś przeciwko temu że jestes na forum i wogule ale zanim coś powiesz zapytaj sie osoby o wiekszym doświadczeniu...nie mowie ze sam jestem mega hiper ultra masterem bo na forum sam sie tylko uczę ale.......

Napewno mam sporo wieksza praktyke od Ciebie i to duzo. Pozatym niemozliwe jest zeby tlok o glowice stukal - nadal podtrzymuje swoje zdanie. (Mowa rzecz jasna o fabrycznych sprzetach, bo przy "genialnych" tuningach to sie rozne cuda dzieja ;)).

Taka rada na przyszlosc: pisz swoje posty w wordzie, a pozniej tylko wklejaj.

Lechu no to wyraznie piszemy o przypadkach po planowaniu glowicy, a Ty raz tak raz tak.

Dla mnie to jest troche niejasne, nawet gdy glowica byla planowana.

Pozatym niemozliwe jest zeby tlok o glowice stukal - nadal podtrzymuje swoje zdanie. (Mowa rzecz jasna o fabrycznych sprzetach,

Czemu niemozliwe? Wytlumacz mi to, bo jak narazie ufam swoim oczom :lol:

Czemu niemozliwe? Wytlumacz mi to, bo jak narazie ufam swoim oczom :lol:

Niemozliwe z prostego wzgledu: tlok w gornym polozeniu nie wychodzi nawet caly z cylindra nie mowiac o dotknieciu do glowicy. Polecam przejrzec temat- ktos zamiescil ryc opisujac skok tloka - radze sie z tym zapoznac.

Nie mowie jak Ty to okresliles :raz tak raz tak. Podtrzymuje swoje zdanie, ale tak jak pisalem: po tuningu to WSZYSTKO jest mozliwe

elo słyszalem ze nowe tloki czesto pecznieja (rosna na ciepło) w cylindrze nie wiem ile w tym prawdy..slyszalem ze ciepla kompiel w oleju np. zagotowac go w garczku z olejem powoduje ze bedzie ok czy to jest prawda bo wlasnie kupilem nowy tlok do simka

;) Pozdro