Gość pawelb29 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Witam mam problem z rozruchem Virago 535 ( 2000 r.pr ) . Stał całą zimę w garażu Dolane swieże paliwo , naładowany akumulator , kręci rozrusznik ale nie chce odpalić co to moze być. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Włączyłeś ssanie??? (sam się na to złapałem, kręciłem i kręciłem i nie paliła) Spróbuj na 'pycha' :roll: może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelb29 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ssanie włączone . Z tego co wiem raczej nie powinno sie zapalać sie motocykli na wał na pych . Ale moze sie nie znam . Chyba bedzie trzeba spróbowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 świece. na - powiedzmy - 80% 8) sprawa jest taka: wszystkie virago są wrażliwe na długie pozostawienie. dla domowych mechaników (i innych, którzy wiedzą jak to zrobić) sposobem jest wyżarzanie świec nad palnikiem kuchenki gazowej. dla pozostałych - wymiana. albo znalezienie kompetentnego kumpla :mrgreen: w każdym razie u mnie było tak 1x, wymieniłem świece (i tak im się należało), po drugim zimowaniu nie było już problemu... a potem nie było już virażki... ;) Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelb29 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Witam . Dzieki wszystkim za pomoc. Motorek odpalił - widac był to jednodniowy strajk po zimie. Odpalił na rozrusznik , moze paliwo wszędzie podochodziło . Ważne że można było zrobićkilka kółek po placu. Mała rzecz a cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2005 wszystkie virago są wrażliwe na długie pozostawienie.No coś w tym jest ,choć ja w swojej zauważyłem coś takiego:- krótki postój (doba, dwie, trzy) - trzeba pokręcić rozrusznikiem, nawet do do 3 razy choć z reguły 2 dłuższe wystarczają,- dłuższy postój (min. tydzień) - pali na dotyk (jak ojciec wielodzietnej rodziny :D ), wystarczy tylko dotknąć 'guziczka' :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikoExtrem Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Wiesz co krasnal?! Ja w mojej zaobserwowalem to samo ale im czulej do niej gadam i ja dotykam tym ona milsza dla mnie i robi mniej problemow!!! :buttrock: Zupelnie jak z kobieta!!! Ale wymyslile ostatnio ze o moto trzeba dbac nawet bardziej niz o kobiete :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Ale wymyslile ostatnio ze o moto trzeba dbac nawet bardziej niz o kobiete no i doszedłeś w końcu do jedynie słusznej PRAWDY :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikoExtrem Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Dzieki za poparcie KRASNAL !!!Jest tylko jeden problem moja kobieta jest strasznie zazdrosna ze stawiam moto na 1 miejscu.Ale to nic moze sie z tym pogodzi kiedys :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Wiesz kiedy? Kiedy sprawi sobie wlasne moto i wtedy to ty spadniesz na druga pozycje ;)Ale tak poza tym to jestem tego samego zdania co wy :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Pawelb29 powiedział:Z tego co wiem raczej nie powinno sie zapalać motocykli na wał na pych . Wał napędowy nie ma nic do odpalania na pych. Paweł Boruta mówił już kiedyś że maszyna ma być sprawna i odpalać o własnych siłach. Ma rację, ale jeżeli życie zmusza do pchania bo np. rozrusznik padł - to pchamy. Byle nie z jedynki. Dwójka - nawet trójka - jeżeli mamy problem z obróceniam silnika. Najważniejsze jest natychmiastowe wysprzęglenie po zaskoczeniu silnika. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 bo np. rozrusznik padł - to pchamy.albo aku słabe i nie ma czasu naładować (doświadczenia własne :buttrock: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Wiesz co krasnal?! Ja w mojej zaobserwowalem to samo ale im czulej do niej gadam i ja dotykam tym ona milsza dla mnie i robi mniej problemow!!! :buttrock: Zupelnie jak z kobieta!!! Ale wymyslile ostatnio ze o moto trzeba dbac nawet bardziej niz o kobiete :lol:No panowie korzystać z naszych maszyn i nie pogłaskać ani nie pochwalić to byłoby chyba coś nie tak. Ja jak wracałem z trasy Scanią to zawsze ją klepałem po pulpicie i chwaliłem że jest nie zawodna. A ona nawet kapcia nigdy nie zrobiła - wspaniały kawał żelastwa ;) Co do motorków to głaszczę je po zbiornikach a one i tak potrafią zakaprysić - ot takie damulki hehe.Pozdro Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi