Bronio Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Witam,Mam pytanie odnośnie świec. Chce kupić komplet nowych świeczek, marki NGK. W specyfikacji - zalecane mam CR9E, ale czy moge zamontowac CR9EK, z podwojna elektroda ? Bedzie wszystko dobrze działało ? I czy rzeczywiście wzrost wytrzymałości jest zauważalny ?Drugie pytanie odnośnie skrzyni biegów... Pisałem już wcześniej, że nie mam drugiego biegu ( tzn. zębatki pozaokrąglane, przeskakują ). Jest tez inny problem, otóż czasem, kiedy mam wciśnięte sprzęgło i wrzucam jedynkę pojawia się dziwny... pisk?... Kiedy ruszam ten dźwięk powoli zanika, ale kiedy się zatrzymuje z jedynką i wciśniętym sprzęgłem - znowu powraca. Czasem wystarczy wrzucić dwojkę i później znów jedynkę i jest ok... Co to może być ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 nie mam żadnych problemów z moją FZR, a swiece polecam denso, ngk suxx w tym wypadku!!! a co do problemu, to możesz mieć zuzyty kosz sprzęgłowy (rowki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Coś ci trze jak sto diabłow w twojej skrzyni... drogi remont murowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronio Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Coś ci trze jak sto diabłow w twojej skrzyni... drogi remont murowany... Tak sie dzieje tylko przy wrzuconym pierwszym biegu i wciśniętym sprzęgle... Remont skrzyni i tak będę robił, żeby zmienić zębatki drugiego biegu - tylko chciałbym mieć pewność, żeby po remoncie również ta usterka zniknęła. BTW. Ile kosztują zębatki drugiego biegu, wodzik ( zębatki to coś chyba koło 400zł jedna ? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Tak sie dzieje tylko przy wrzuconym pierwszym biegu i wciśniętym sprzęgle... obstawialbym lozysko oporowe sprzegla. zrob tak: wrzuc np. 3 (bo 2 nie masz :buttrock: ) na pracujacym silniku, wcisnietym sprzegle czyli stojacym motocyku. pisk tez jest?? zrob tak kilka razy, mozesz na innych biegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronio Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2005 [obstawialbym lozysko oporowe sprzegla. zrob tak: wrzuc np. 3 (bo 2 nie masz :buttrock: ) na pracujacym silniku' date= wcisnietym sprzegle czyli stojacym motocyku. pisk tez jest?? zrob tak kilka razy, mozesz na innych biegach.[/quote] Tak jak pisalem - problem jest tylko na jedynce, co wiecej - czasem wystarcza przelaczyc na dwojke i pozniej z powrotem na jedynke i jest ok.... Problem pojawia sie czasami, generalnie jak juz sobie chwile pojezdze ( na zimnym nigdy tego nie ma ).. Nie wiem, tak jakby cos zle wskakiwalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronio Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Dziś miałem odrobinę dłuższą trasę i doszedłem do wniosku, że możliwe że to jednak wina sprzęgła. Raz bądź dwa razy ten pisk zdarzył się też na wyższych biegach... Piszczy jak mam włączone sprzęgło, w miarę jak puszczam - znika, jak puszczam całkowice wszystko jest ok. Ma ktoś może pomysł co jest przyczyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Sądzę, że wersja MłodegoVFR jest bardzo prawdopodobna i wypadało by się szybko t ym zainteresować, niemniej nie rozwiązuje, to kwesti uszkodzonej skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Dziś miałem odrobinę dłuższą trasę i doszedłem do wniosku' date=' że możliwe że to jednak wina sprzęgła. Raz bądź dwa razy ten pisk zdarzył się też na wyższych biegach... Piszczy jak mam włączone sprzęgło, w miarę jak puszczam - znika, jak puszczam całkowice wszystko jest ok. Ma ktoś może pomysł co jest przyczyną ?[/quote']wyraznie Ci napisalem: lozysko oporowe sprzegla i koniec tematu.niemniej nie rozwiązuje' date=' to kwesti uszkodzonej skrzyni biegów.[/quote']zgadza sie, to dwie odrebne sprawy, wiec zbieraj dziengi niestety :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi