math1982 Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Jest temat - OCZYSZCZALNIA! a w gazniku to dysze większą trza dać... :D A najlepiej sprzedać sprzęta i kupić coś mocniejszego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Mam pytanie,ile moze kosztowac całkowity remont silnika w DR 125? jak sie trafi na naprawde zajechaną sztuke ile bedzie w nia trzeba włozyc zeby jako tako jezdziła? Jesli ktos ma,bądz wie kto ma na sprzedasz dr 125 to prosze o kontakt na gg. Cena do max 2200zł,najlepiej motorek bez papierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacim Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Mam pytanie,ile moze kosztowac całkowity remont silnika w DR 125? jak sie trafi na naprawde zajechaną sztuke ile bedzie w nia trzeba włozyc zeby jako tako jezdziła? Jesli ktos ma,bądz wie kto ma na sprzedasz dr 125 to prosze o kontakt na gg. Cena do max 2200zł,najlepiej motorek bez papierów. taki motorek stoi w moto motion jest bez papierów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Co to takiego? Mógł bys mi podac link do tego ogłoszenia? był bym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HusqvarnaCR Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Jak ma ktoś jakieś pytanie dotyczące Suzuki DR 125 to zapraszam do mnie .. mam dr z 99r i wiem dużo rzeczy na jej temat ;p Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) HusqvarnaCR nie wiem czy widzisz sens sowich wypowiedzi tylko kelpiesz pościki żeby klepać nie dziwe się za masz 30%. Pozdro Edytowane 22 Marca 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 http://video.google.pl/videoplay?docid=654...earch&plindex=9 MOŻE TO NIE JEST 125 ale DR xP Super filmik ;D :icon_biggrin: :lapad: Pzdr :lapad: :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Kupiłem dzis Suzuki DR 125. I mam z nią taki problem, jak sie zagrzeje zaczyna kopcic na niebiesko.Sprzedający twierdzi ze to uszczelniacze zaworowe. A drugi problem to taki ze moto niechce palic na starter jak długo stoji(mam tylko elektroniczny rozrusznik) ale jak ją popchne to zapla od 1 metra. A jak juz sie przejade to zapala na cyknięcie,Ale nieraz niechce spac z obrotów. Bardzo prosze o rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Mam taki problem.Chce wymienic tłok w swojej DR. Ale niewiem czy jest powieszchnia nikasil czy zwykła tuleja żeliwna i czeba robic szlif?? Prosze niezamykac tematu ani nieodsyłac mnie do szukajki po juz przeczesałem całe forum ale nieznalałem tego czego poczebuje. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quasimodo Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 W DR 125 nie ma nicasilu, zdemontuj cylinder, daj do dobrego warsztatu zajmującego się szlifami, powiedzą Ci który szlif wyda, kup pod to zestaw (tłok, pierścienie, sworzeń, zabezpieczenia) dostarcz to do tego samego warsztatu, powinni pomierzyć, opracować pasowanie, szlif i honowanie, pod warunkiem, że dasz im dane z inst. serw. odnośnie wymiarów naprawczych cylindra.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dziękuje slicznie. Kolego a powiec mi ile powino sie docierac DR? bo niemiałem nigdy 4T i niewiem czy dociera sie tak samo czy jak? z góry dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quasimodo Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Są różne szkoły, docierania, na łamach tego forum napisano bardzo dużo, poczytaj, generalnie, nie przeciążaj silnika przez pierwsze 500 km ( zbyt niskie obroty i max wykorzystywanie elastyczności silnika jest jeszcze gorsze niż wysokie kręcenie go), skontroluj luz zaworowy, do 1000 km obchodź się delikatnie, ale już bardziej zdecydowanie.Nie zaszkodzi jak zalejesz go olejem mineralnym, a po 500-1000 km wymienisz go razem z filtrem i zalejesz czymś lepszym.Delikatnie mówiąc, nie jest to wysilona konstrukcja, więc później powinien Ci długo bezawaryjnie służyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ok wielkie dzięki kolego za informacje:) A mam takie pytanko czy mozna jezdzic motocyklem jesli pobiera olej z silnika? w dosc duzych ilosciach(ok 1L na 100KM) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 nie wyobrażam sobie takiej jazdy :P czym prędzej jedź do mechanika, niech zajrzy do silnika [pewnie uszczelniacz jest do wymiany, nie jest to droga naprawa] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Tak wiem ze to uszczelniacz zaworowy szczelił. Jestem umuwiony z mechanikiem na przyszła sobote :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi