Skocz do zawartości

Wszystko o Suzuki Dr 125

Rekomendowane odpowiedzi

To idealny kandydat !! Na pierwszy motcykl terenowy jest bardzo dobrym wyborem:) Nauczysz się na nim podstaw i podstawowych umiejetności. Jesli kupisz odrazu 30sto konną maszyne i w dodatku 2T to bedzie Ci znaczenie cięzej się czegoś nauczyć:icon_mrgreen: Bierz DR 125 i napewno niepozałujesz, zmienisz zębadke i jazda w teren.

Jak chcesz kupić DR-ke po remoncie (tłok, dźwigienki, wałek, zawory, opony) to do mnie dawaj :banghead:.

Co do sprzedaży to wydaje mi sie, że to kwestia czy sezon sie zaczyna czy kończy.

Na początku sezonu łatwiej sprzedać, bo ludzie chcą jeździć, ale to tylko moje zdanie :cool:

EDIT:

Co do DR-ki na pierwsze moto to jak najbardziej. Ja przed DR-ką troche moto miałem za sobą, a i tak mnie zaskakuje.

Grunt to w pełni wykorzystać moc, na prostej to nawet 40koni będzie miało, ale na przykład w zakrętach, albo błotku to jestem pewien, że dużo DR-kowiczów nie potrafi wykorzystać sprzętu w pełni. Nabywając takie umiejętności następne mocniejsze moto będzie dużo łatwiej ujeżdzać.

No i największa zaleta na baku zrobisz 350-400km. Żadna YZ nawet połowy nie pojedzie xD.

Edytowane przez TDragon

Jeżdże na DR 125 od jakis 2 miesięcy, moje pierwsze moto i jestem bardzo zadowolona :icon_eek: jeżeli nalezysz do tych bardziej zielonych, jeżeli chodzi o jazde na moto tak jak ja, to też DRa powinna pasowac. Zwinny, fajny motorek. Moim zdaniem najlepsza opcja do nauki:) Nie ma na tyle mocy,zeby sie jakos mocno poobijac no i do tego enduro-więc moto przy okazji tez sie jakoś za bardzo nie poobija(szczególnie w terenie) Jeżeli chodzi o sprzedarz, to załozyłam po prostu,ze na mojej wiosce zawsze sie znajdzie jakaś chetna młodziez do nauki, która koniec konców bedzie chciała kupic. Grupa docelowa to młodzież w Twoim wieku Bezel :banghead: bądź młodsza. W zasadzie to każdy który ogląda moją suzi to się podnieca i mówi ,ze tez by sobie takiego sprzeta sprawił. Reasumując-kupuj i baw sie dobrze, a przy okazji prowadź kampanię rekalmową wśród kumpli i znajomych królika, to na pewno się ktos znajdzie. W ostateczności allegro. Dodam tylko,ze moja DRa stała pół roku po sprowadzeniu z Niemiec , u kolesia od którego kupiłam moto.

Zycze udanych wyborów:)

Pozdr.

Zzoozol

Tylko nieiwme jednej zeczy u mnie na osiedlu jest z 10 enduro/cross i praiwe wszystkie po 45km /60 i niewiem czy bym dal ade za taka moca jechac czy by doganial? i jeszcze jendo co mnie ciekawi czy 2t dalo by ise jechac na mp enduro? czy za slaby srzecik??

Edit

Kusi mnie jakos drka malymi kosztami kolega mial 350 to przez 2 lata ani razu mu sie nie zwalila tlyo drobne usterki...

http://moto.allegro.pl/item473540799_suzuk...imowa_cena.html

co siadzicie o tym? pozatym ze opony do wymiany:P cos tanio...

Edytowane przez Bezel

Podarte siodło, nieoryginalny tylny błotnik, zardzewiałe szprychy i bez możliwości rejestracji.

Spory ma przebieg, jak nie miał robionego jeszcze remontu to powoli będzie sie zbliżało.

Do tego jeszcze aku.

Co do doganiania to zależy, na prostych zostaniesz w tyle w terenie masz szanse dotrzymać kroku.

Edytowane przez TDragon