Bezel Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam wszystkim i mam pytanie. DR 125 na 1 motor dobry jest? nie za mala moc na pozniej? da sie go jakos podkrecic? nie bede mial problemu ze sprzedaza sprzetu? bo na allegro duzo jest tego z niemiec 97r~ po 3 tysie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDragon Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Zależy czego oczekujesz. Wjedzie praktycznie wszędzie. Brakuje buta na wyjściu z zakrętu, ale jako tako nawet przyspiesza. Jeżeli chcesz sprzęta do wyrywania kamieni na zakręcie i prostych to bierz 2T, jak nie to DR będzie git.Moc starczy Ci na 1 góra 2 sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 ale jak na 1 motor moc 30km nie przerosnie mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDragon Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Trudno powiedzieć. Zapytaj sie znajomego by Cie przewiózł na moto o mocy 30KM i sam zadecydujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 To idealny kandydat !! Na pierwszy motcykl terenowy jest bardzo dobrym wyborem:) Nauczysz się na nim podstaw i podstawowych umiejetności. Jesli kupisz odrazu 30sto konną maszyne i w dodatku 2T to bedzie Ci znaczenie cięzej się czegoś nauczyć:icon_mrgreen: Bierz DR 125 i napewno niepozałujesz, zmienisz zębadke i jazda w teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 ta wezme drke a sprzedac ciezko bedzie... kumpel kupil yz 125 to ma 45km i se radzi to jego 1 motor (nieiwem jak on se radzi XD) ale jezdzi sam widzialem =] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDragon Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) Jak chcesz kupić DR-ke po remoncie (tłok, dźwigienki, wałek, zawory, opony) to do mnie dawaj :banghead:.Co do sprzedaży to wydaje mi sie, że to kwestia czy sezon sie zaczyna czy kończy. Na początku sezonu łatwiej sprzedać, bo ludzie chcą jeździć, ale to tylko moje zdanie :cool: EDIT: Co do DR-ki na pierwsze moto to jak najbardziej. Ja przed DR-ką troche moto miałem za sobą, a i tak mnie zaskakuje.Grunt to w pełni wykorzystać moc, na prostej to nawet 40koni będzie miało, ale na przykład w zakrętach, albo błotku to jestem pewien, że dużo DR-kowiczów nie potrafi wykorzystać sprzętu w pełni. Nabywając takie umiejętności następne mocniejsze moto będzie dużo łatwiej ujeżdzać.No i największa zaleta na baku zrobisz 350-400km. Żadna YZ nawet połowy nie pojedzie xD. Edytowane 13 Listopada 2008 przez TDragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Zrobisz jak zechcesz, ja swoje zdanie powiedziałem:) wiesz mozna jeździc i jeździc. Wiesz ze kolega jedzie na yz to nie zaden wyczyn, nawet na hayabusa mozna jechac bez obac. Ale tak jak wyzej mozna jezdzic i jezdzić... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zozol Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Jeżdże na DR 125 od jakis 2 miesięcy, moje pierwsze moto i jestem bardzo zadowolona :icon_eek: jeżeli nalezysz do tych bardziej zielonych, jeżeli chodzi o jazde na moto tak jak ja, to też DRa powinna pasowac. Zwinny, fajny motorek. Moim zdaniem najlepsza opcja do nauki:) Nie ma na tyle mocy,zeby sie jakos mocno poobijac no i do tego enduro-więc moto przy okazji tez sie jakoś za bardzo nie poobija(szczególnie w terenie) Jeżeli chodzi o sprzedarz, to załozyłam po prostu,ze na mojej wiosce zawsze sie znajdzie jakaś chetna młodziez do nauki, która koniec konców bedzie chciała kupic. Grupa docelowa to młodzież w Twoim wieku Bezel :banghead: bądź młodsza. W zasadzie to każdy który ogląda moją suzi to się podnieca i mówi ,ze tez by sobie takiego sprzeta sprawił. Reasumując-kupuj i baw sie dobrze, a przy okazji prowadź kampanię rekalmową wśród kumpli i znajomych królika, to na pewno się ktos znajdzie. W ostateczności allegro. Dodam tylko,ze moja DRa stała pół roku po sprowadzeniu z Niemiec , u kolesia od którego kupiłam moto. Zycze udanych wyborów:)Pozdr.Zzoozol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) Tylko nieiwme jednej zeczy u mnie na osiedlu jest z 10 enduro/cross i praiwe wszystkie po 45km /60 i niewiem czy bym dal ade za taka moca jechac czy by doganial? i jeszcze jendo co mnie ciekawi czy 2t dalo by ise jechac na mp enduro? czy za slaby srzecik??EditKusi mnie jakos drka malymi kosztami kolega mial 350 to przez 2 lata ani razu mu sie nie zwalila tlyo drobne usterki... http://moto.allegro.pl/item473540799_suzuk...imowa_cena.html co siadzicie o tym? pozatym ze opony do wymiany:P cos tanio... Edytowane 13 Listopada 2008 przez Bezel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDragon Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) Podarte siodło, nieoryginalny tylny błotnik, zardzewiałe szprychy i bez możliwości rejestracji. Spory ma przebieg, jak nie miał robionego jeszcze remontu to powoli będzie sie zbliżało.Do tego jeszcze aku. Co do doganiania to zależy, na prostych zostaniesz w tyle w terenie masz szanse dotrzymać kroku. Edytowane 13 Listopada 2008 przez TDragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 http://moto.allegro.pl/item476835588_suzuk...5_okazjaaa.htmla ten? czmeu az 20km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Jesli był byś kolego zainteresowany to ja moze bym swoją dr sprzedał. Cena to 2600, ale byś my sie dogadali. Fotki moge wysłać Ci na gadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 rok? wsadz na rapida czy cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/DR,125/31728 Prosze Cie kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi