niagara Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2005 jaka jest standardowa zebatka przy silniku w simku sr50?? teraz mam 14 zebow i simek leci mi 70-75km/h na prostej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Oryginalna ma 16 zębów. Coś nie wierze w te 70 na prostej...Chyba, że sprawdzasz tolicznikiem, który masz w simsonie to się nie dziwie, że tyle pokazuje :P Na zębatce 14z ślimak kręci się z tą samą prędkością co na 16z ale już tylne koło wolniej dlatego by pokazywało 70 na 14z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 W simsonie sr 50 jest to tak: Przednia zebatka:16z tylna: 31w simsonie s 51: przednia 15 tylna:34 Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Oryginalna ma 16 zębów. Coś nie wierze w te 70 na prostej...Chyba' date=' że sprawdzasz tolicznikiem, który masz w simsonie to się nie dziwie, że tyle pokazuje Na zębatce 14z ślimak kręci się z tą samą prędkością co na 16z ale już tylne koło wolniej dlatego by pokazywało 70 na 14z.[/quote'] Dokladnie. Nic dodac, nic ujac, tylko popieram. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 naprawde leci 70 :P sprawdzalem u kolegi co ma derbiego :P u mnie pokazywalo gdzies 75 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Jest coś takiego jeszcze jak przekłamanie licznika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi