Skocz do zawartości

Nowe metody?

Gość dor!nka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałam się zapytać,czy już ktoś z Was się spotkał z czymś takim...

Jadąc dzisiaj do pracy widziałam dwie osoby na motocyklu i obydwie miały kamizelki z napisem "L".

Czy to po prostu ich sposób na bycie widocznym, czy może na egzaminie dodano opcję: jak jeździć z plecaczkiem?

Jeśli to nie był egzamin, to czy takie coś nie jest zabronione?

Z tablicą "L" na własnym samochodzie nie można jeździć a w takich kamizelkach?

Tak mnie nurtowało :P

Pozdrawiam

Dorina

DOPISNE:

Oj cos necik mi wolno dziala i zanim napisalem co chcialem napisa to juz wszystko zostalo powiedziane :P

Pozdrawiam

TRESC WLASCIWA:

Witam

Chyba w szkole Tomka Kulika w Wawie wlasnie tak szkoli sie przyszlych motocyklistow, ze instruktor nie jedzie samochodem za kursantem, ale siedzi z nim na motocyklu i na bierzaco instruuje go co robi zle (w koncu instruktor sam czuje co dzieje sie z motocyklem). Wiec moze poprostu widzialas wlsnie koogos kto dopiero zglebia tajniki jazdy motocyklem.

Pozdrawiam

Jasne :P Nic innego nie robił, tylko jechał i patrzył na mnie :P

A serio, to jeżeli faktycznie to była jazda kursanta z instruktorem, to ciekawe dlaczego jest taki tylko jeden...

Pozdrawiam

Dori

Ja w Czechach widziałem dobry patent - Bandit600 z zamontowaną drugą kierownicą przed kierowcą (tym z przodu :P bo wtedy jest dwóch), kierownice są połączone na sztywno tak więc instruktor może w razie czego przejąć kontrolę nad kierunkiem jazdy.

Echhh szkoda że wtedy nie zrobiłem zdjęcia :?

Dziękuję Martius za odpowiedź :P

Po tym jak wkleiłeś zdjęcie to już wydaje się byc całkiem prawdopodobne,że widziałam kursanta z Tomkiem ( motocykl by się zgadzał ), kamizelki też :P

Czyli sprawa rozwiązana :P

Dziękuję wszystkim za pomoc :P

Pozdrawiam

Dori

oni maja chyba teraz jeszcze nowy motocykl - honde cbf250 ale musze podskoczyc na plac i zrobic jej zdjecia oraz umiescic na stronie - nawet jeszcze jej nie widzialem.

Tylko Tomek i Piotrek jezdzili z kursantem na jednym motocyklu ale slyszlem pogloske ze jakas szkola jeszcze to wprowadza.

Napisałam do Tomka, więc może on rozwieje wszelkie wątpliwości :P

A w jakim kolorze ta honda?

To chyba bardzo dobry pomysł.Wcześniej nie słyszałam o czymś takim,a dla kogoś kto nigdy nie siedział na motocyklu, nawet jako pasażer, to chyba dobre rozwiązanie, wsiąśc na początek na moto z instruktorem?

Pozdrawiam

Dori