Mario_90 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 W Jawie 50 będę robił szlif cylindra i wymieniał tłok z pierścieniamiIle kilometrów będę musiał zrobić aby był w 100% dotarty?? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 WitamNie wiem ile trzeba dokładnie zrobić kilometrów jawką, ale moją jawą ts 350 musiałem zrobić ok. 2000 - 2500 km żeby wszystko dokładnie się dotarło. Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ja rowniez Jawki nie posiadam natomiast katalogowo ETZ 250 dociera sie ok. 1500 km PozdraviamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_90 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 ja mam w instrukcji że jeśli wszystko wymieniłem na nowe (łożyska, skrzynia biegów,cylinder, tłok, pierścienie itd itp) to musze zrobić 500km aby był dotarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 ja mam w instrukcji że jeśli wszystko wymieniłem na nowe (łożyska' date=' skrzynia biegów,cylinder, tłok, pierścienie itd itp) to musze zrobić 500km aby był dotarty.[/quote'] No to masz już odpowiedź. Jak pisze tak w instrukcji to tak musi być. Mniejszy silnik, mniej kilometrów trzeba zrobić żeby dotrzeć silnik, to by się zgadzało. ;) Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2005 ja docieram mojego ogara z silnikiem jawki cos 600 km pozniej stopniowo zaczalem zwiekszac predkosc, to trzeba wyczuc, po przejechaniu 1000 km, gdy zdjalem cylinder widac bylo ze tlok tez jeszcze nie byl dotarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebok Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Ja sie podepne pod temat :P Wymieniłem cylinder, głowice, tłok, pierścionki, sworzeń, tulejke na korbowodzie, całą skrzynke oprócz wodzików i tulejki w której wodzik jest w bloku silnika, simerlingi<tak sie to pisze?> i tarcze sprzęgłowe. <wszystko nowe :P > Mam OGARA 200 więc czeski silnik jawki. I chodzi mi o to, że 1. Trzeba robić częste postoje żeby silnik ostygł? Bo zrobiłem narazie coś 40 km i co 1,5-2 km stawałem i czekałem aż ostygnie, że będe mógł trzymać ręke na nim. Można troche więcej pociś czy raczej mniej trzeba. Teren jest niestety taki że to małe wzniesienie jest, i albo cały czas do góry albo w dół. (Raz specjalnie w deszczu jak zimniej było śmigałem bo sie mniej grzał :mrgreen: )2. Jezdze do max 30-35 km/h a jak to jest z górki to luz włączam.3. Manetki używam tak gdzieś w 1/3, a chodzi dość ładnie.4. I co robić żeby tych obrotów takich samych nie było? Chyba tyle...napiszcie co robie źle i co robić jeszcze żeby było dobrze, bo jak pomyśle ile sie uwaliłem z tym ogarem, a że coś miałoby być nie tak to mnie coś trafia.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Witam, może ktoś powie mi ile należy docierać etz150 po zmianie tłoka i cylindra? Przykładowo w książce do wfm125 wyczytałem że 400km wystarczy w wfm. Planuje więc tak z 500km uważać i nie kręcić go wysoko, co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Nom, ok 1000 , ale myśle ze po 500 mozesz juz w miare normalnie jezdzic, oczywiscie bez przesadzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewertas Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2005 500-1000km powinno wystarczyć,ale powolutku na początku,żeby nie przytrzeć tłoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi