Skocz do zawartości

Ile docierać??

Mario_90
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie wiem ile trzeba dokładnie zrobić kilometrów jawką, ale moją jawą ts 350 musiałem zrobić ok. 2000 - 2500 km żeby wszystko dokładnie się dotarło.

Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636

ja mam w instrukcji że jeśli wszystko wymieniłem na nowe (łożyska' date=' skrzynia biegów,cylinder, tłok, pierścienie itd itp) to musze zrobić 500km aby był dotarty.[/quote']

No to masz już odpowiedź. Jak pisze tak w instrukcji to tak musi być. Mniejszy silnik, mniej kilometrów trzeba zrobić żeby dotrzeć silnik, to by się zgadzało. ;)

Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636

Ja sie podepne pod temat :P

Wymieniłem cylinder, głowice, tłok, pierścionki, sworzeń, tulejke na korbowodzie, całą skrzynke oprócz wodzików i tulejki w której wodzik jest w bloku silnika, simerlingi<tak sie to pisze?> i tarcze sprzęgłowe. <wszystko nowe :P > Mam OGARA 200 więc czeski silnik jawki.

I chodzi mi o to, że

1. Trzeba robić częste postoje żeby silnik ostygł? Bo zrobiłem narazie coś 40 km i co 1,5-2 km stawałem i czekałem aż ostygnie, że będe mógł trzymać ręke na nim. Można troche więcej pociś czy raczej mniej trzeba. Teren jest niestety taki że to małe wzniesienie jest, i albo cały czas do góry albo w dół. (Raz specjalnie w deszczu jak zimniej było śmigałem bo sie mniej grzał :mrgreen: )

2. Jezdze do max 30-35 km/h a jak to jest z górki to luz włączam.

3. Manetki używam tak gdzieś w 1/3, a chodzi dość ładnie.

4. I co robić żeby tych obrotów takich samych nie było?

Chyba tyle...napiszcie co robie źle i co robić jeszcze żeby było dobrze, bo jak pomyśle ile sie uwaliłem z tym ogarem, a że coś miałoby być nie tak to mnie coś trafia....

Pozdrawiam