MarianKa Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Odebrałem pare dni temu GS-a z warsztatu. Przy okazji przegladu zmienili mu przewody wysokiego napiecia. Podobno miałem tam silikonowe (czerwone) a takie nie nadaja się do motocykla.Nie ma nic konkretnego w archiwum, czy ktoś może cos wiecej o tym napisac? Dlaczego silikonowe nie? A jakie w takim razie? czym się różnią? Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madrider Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 tak jak ja to rozumiem to : nie chodzi o material na zewnatrz tylko to co w srodku, do moto niby nie nadaja sie przewody z rdzeniem weglowym, musza byc z miedzianym a to ze silikon na zewnatrz to dobrze ( silikonowe sa drozsze), ps. ja jawa jezdzilem na weglowych i nie bylo roznicy , do japoni wstawilbym miedziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2005 tak jak ja to rozumiem to : nie chodzi o material na zewnatrz tylko to co w srodku' date=' do moto niby nie nadaja sie przewody z rdzeniem weglowym, musza byc z miedzianym a to ze silikon na zewnatrz to dobrze ( silikonowe sa drozsze), ps. ja jawa jezdzilem na weglowych i nie bylo roznicy , do japoni wstawilbym miedziane.[/quote'] zgadza sie. powinna byc miedz i juz. silikonowe z weglem maja te zalete, ze sa bardzo elastyczne, ale z punktu widzenia zalet elektrycznych traca do miedzianych duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Dziekuje za wyjaśnienia. Kupując w pzryszłości przewody będę wiedział. A czy silikonowe są zawsze z rdzeniem weglowym? Czy moga też być silikonowe z miedzią? Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Ja kupiłem kiedyś sylikonowe z rdzeniem miedzienym... no chyba, że się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Ale nadal nie dowiedzieliśmy się dlaczego te z rdzeniem węglowym nie nadają się/ są gorsze do motocykli :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi