vpower Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 VN 1500 znajomego nie schodzi poniżej 6 nigdy... Generalnie VN 1500 do strasznie oszczędnych nie należy. Widzisz dużo zależy jak napisałeś od stylu jazdy. Jak pałujesz moto na każdym biegu to nie ma siły - musi swoje wypić. Druga strona medalu to regulacja gaźników i stan filtra powietrza (jak zasyfiony to moto niedobór powietrza uzupełni sobie większą dawką paliwa). A w sumie - jak się jeździć chce to i choćby 10 litrów zeżarł to i tak się pojedzie. :D Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 VN 1500 znajomego nie schodzi poniżej 6 nigdy... Generalnie VN 1500 do strasznie oszczędnych nie należy. Widzisz dużo zależy jak napisałeś od stylu jazdy. Jak pałujesz moto na każdym biegu to nie ma siły - musi swoje wypić. Druga strona medalu to regulacja gaźników i stan filtra powietrza (jak zasyfiony to moto niedobór powietrza uzupełni sobie większą dawką paliwa). A w sumie - jak się jeździć chce to i choćby 10 litrów zeżarł to i tak się pojedzie. :D Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Ostatnio sprawdzałem spalanieW trasie prędkość średnia 100 na 300 klocków zjadł 13 litrów.Ale ostatnio jazda trasą- jedna 100 km ? reszta drobne wypady + parady po mieście i na 270 km zjadł 15 litrów - o zgrozo dużo nie.Kolega uczestniczył we wsystkim za wyjątkiem trazy same drobne wypady Intruzem 1400 i 200 km zjedł mu 14 1/2 litra a więc może jakoś dziwnie mierzycie albo macie trasy bez hamowania i przyśpieszania (wyprzedzanie te sprawy) Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 W trasie tojedno a jazda po miescie to drugie. Jak nie wyjeżdzam za miasto to nieliczę spalania bo tylko można się zdenerwować :D . Pisząc "w trasie" mam na myśli typowa polską droge krajową- przez miasteczka, wioski, z wyprzedzaniem samochodów itp. Duże znaczenie ma styl jazdy. Ważna sprawa to poprawne wyregulowanie i zsynchronizowanie gaźników. Różne "tjuningi" też muszą być zrobione z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos_ Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 proponuje z tych dwoch honde.piekny silnik wspaniale sie jezdziz dragstarem nie mialem okazji jezdzic ale slyszalem ze duze wibracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 z dragstarem nie mialem okazji jezdzic ale slyszalem ze duze wibracje. W Drag Starze duże wibracje :?: 8O :lol: :lol: Silnik Yamahy pracuje bez żadnych wibracji.. Prawde mówiąc jak na choppera czy cruisera to ma aż za gładką prace silnika. To Honda w modelu C2 (chyba, nie bardzo je rozrózniam) ma silnik który "trzęsie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 W Drag Starze duże wibracje Silnik Yamahy pracuje bez żadnych wibracji.. Prawde mówiąc jak na choppera czy cruisera to ma aż za gładką prace silnika. To Honda w modelu C2 (chyba, nie bardzo je rozrózniam) ma silnik który "trzęsie".Ja odróżniam. :D Masz rację. Mój moto trzęsie jak wibrator ale tylko na wolnych obrotach (v-ka 45 stopni rozchylone cylindry na jednym wykorbieniu wału (jak HD)). Można to lubić lub nie - sprawa gustu. Silnik jest mocowany na silent blockach więc podczas jazdy nie z tym problemu.To są tzw. good vibrations. :D Pozdrawiam. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki Opublikowano 12 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 No dobra.... juz kupilem, padlo oczywiscie na Honde. Może to przywiązanie, może poprostu zdrowy rozsądek :D Z zakupu jestem zaje***cie zadowolony. Jednak w poruwnaniu do VT 750 C2 jest kolosalna różnica. Motor jest strasznie wielki, kupa żelaztwa która niebardzo chce słuchać (zauważyłem to na polnych drogach z koleinami, jak wpadł w jedną to po niej jechał aż sie skończyła, na nic były moje wysiłki :D. Co do wibracji to aż się przestraszyłem i zacząłem dokładnie oglądać ramę w miejscach mocowań silnika. Strasznie nim telepie na niskich obrotach w porównaniu do 750 oczywiście, która pracowała jak rzędowa czwórka. Zaczeło mi się to nawet podobać, zwłaszcza, że drgania ustępują na wyższych obrotach. Co do silnika... trochę szkoda tych 20 KM z których został okrojony, ale za to moment sprawia wrażenie, że się jedzie lokomotywą parową.Co tu dużo pisać, po paru jazdach jestem pod wrażeniem... ciekawe kiedy ustąpi i będę się znowu rozglądał za czymś większym ;) A najbardziej się cieszę z tego Cardana :P) NO MORE CHAIN !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Gratulacje :D A teraz dawaj zdjęcia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Gratulacje - będę miał z kim wymieniać opinie. Pozdrawiam. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senio Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 W tym sezonie wymieniłem XV 750 na moto 1100. Przed zakupem jeździłem i przymierzałem się do wspomnianej Hondy 1100 jak i Draga. Zdecydowanie mi bardziej odpowiada Drag.Co do wibracji potwierdzam. Drag jest ich pozbawiony całkowicie. I jeszcze na koniec ciekawostka spalania. Wczoraj mierzone. Trasa 203 km spokojna spacerowa jazda w zakresie 80-90 km /h. Nalane pod korek. Dzisiaj pod dystrybutorem nie małe zdziwienie 9,18 l i więcej nie ubiłem co daje ~ 4,5 l/100km. Fakt że bardzo spokojna jazda poza 5 km odcinkiem około 140 km/h. W XV nigdy nie zszedłem poniżej 4,8l /100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertst Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 gratulacje i witamy w klubie VT 1100 ;)) Robert "Shadow" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Mam dla Was prośbe - podzielcie się uwagami na temat VT 1100 Aero. Nie znam nikogo (poza aktualnie dwoma uzytkownikami tego forum :P ) kto miałby ten typ Shadowy i wszelkie uwagi bedą dla mnie ważne.Dzięki. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Witam Hondzierzy Mam nadzieje że nimdopadliście maszym z litrowymi silnikami ,może któryś z Was jedzl VT 600 ? Sprawiłem taki mojej Pani bo powiedziała że nie bezie plecakiem i chciałbym sie o nim cos niecoś dowiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi