arturoS Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 mozecie mi wyjasnic jak pomierzyc przerwe miedzy walem a korpusem silnika, aby dobrac grubosc tych panewek bocznych. szczelinomierz chyba nie wchodzi w gre bo tam jest przedzial: 2,430 do 2,585 i w tym zakresie jest 6 grup selekcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Istniejeją takie cienkie paski "plasticgauge". Kładziesz je wzdłóż czopa wału, skręcasz pokrywy momentem przewidzianym przez producenta (nie kręcisz!!), potem rozkręcasz i na podstawie ugniecenia paska i porównania go z wzorcami mierzysz luzy. Do nabycia w bardzo dobrych sklepach...lub na necie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturoS Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 nie o tych panewkach mowimy, kolego idaho, a plastiguage nie moge znalezc w polsce na necie, a szukam. mozesz konkretniej przedstawic gdzie moge kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Panewkę boczną a właśiwie luz panewki mierzymy szczelinomierzem.A Plastcgage możesz kupić u mnie bez problemu.Pozdro Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturoS Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Piotrek, ale skad wziac taki szczelinomierz?? to jest dla mnie zagadka!!! a podaj mi przy okazji cene tego plastigage [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi