rad3k Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 To rownie dobrze moze dostac mandat za pchanie motocykla bez kasku :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Same kluczyki to raczej nie' date='ale gdy silnik bedzie uruchomiony bedziesz traktowany jako pijany kierowca (znam taki przypadek).[/quote'] ale chyba w wypadku gdy bede sobie siedzial za kierownica z wyraznym zamiarem jej uzycia..no nie wyobrazam sobie sytuacji kiedy siedze albo lezoe sobie w samochodzie i mam wlaczony sielnik bo np jest zimno i chce sie dogrzac... a ktos mi bedzie usilowal wmowic ze prowadze pojazd po pijaku.... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 mam wlaczony sielnik bo np jest zimno i chce sie dogrzac... a ktos mi bedzie usilowal wmowic ze prowadze pojazd po pijaku.... ??Ojjj coś kręcisz, po pijaku nie jest zimno ;) poza tym Policji nie będzie interesowało że chcesz się ogrzać, siedzisz za kierownicą, pojazd ma włączony silnik więc jest gotowy do jazdy, co innego gdybyś siedział na miejscu pasażera 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG?A Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 a jak to jets z pchanie,m motocykla które nie jest zarejestrowane<jeszcze) /nie ma oc /przeglądu itd... co wtedy.. bo jesli nie jedziesz a pchasz to jestes pieszym na bank tak mnie uczyli na prawku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Ogolna zasada jest taka ,ze sprzet powinien miec zawsze OC, nawet jak od 20 lat lezy rozlozony w piwnicy. Wyjatkiem jet tylko sytuacja gdy pojazd jest wyrejestrowany. Jesli mozesz zostac ukarany za pchanie motocykla (czyt. jazde) po pijaku to tymbardziej mozesz zostac ukarany za brak OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 a jak to jets z pchanie,m motocykla które nie jest zarejestrowane Nie ma znaczenia czy takie moto stoi, leży, jest pchane czy pcha kogoś :D Chodzi o to, że zarejestrowany pojazd musi mieć polisę OC. Bo nawet leżące, stojące, pchane lub pchające :lol: moto może się zapalić, przewrócić na kogoś, mówiąc jednym słowem - zagrozić czyjemuś zdrowiu, życiu, majątkowi itd. Od tego jest przecież polisa Odpowiedzalności Cywilnej właściciela pojazdu. :( pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Greedo był uczestnikiem ruchu, więc mogła policja go zwinąc . Maszyna na parking policyjny, Greedo do żłobka na Kolską i sprawa do prokuratury. kurde nie po to grzebalem w dzienniku ustaw zeby to przeszlo zauwazone tylko przez Greedo'a ;>jesli pchasz moto, to powinienes isc chodnikiem lub poboczem, a wtedy jestes pieszym i KONIEC :!: , a tu sie stosuje inne przepisy!! co do OC i inncyh spraw ubepieczeniowych to nie wiem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Co do kluczyka, to jak mam pchać motocykl z zablokowaną kierwonicą? u mnie nie da się wyjąć kluczyka bez właczania blokady na skręconym kole. Ważne, żeby silnik nie pracował i żeby się nie siedziało na sprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi