Skocz do zawartości

Olej w Uralu

Gość Sebek777
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

to zwykła śruba, taka sama jak ta seryjna, tylko na końcu ma przyklejony magnesik (mały, ale dość mocny). bez burżuazji :evil: . www.mototarg.pl

[ Dopisane: 05-02-2006, 18:10 ]

nie trzeba czekać na bazary. u pana Kokota powinniście bez problemu dostać. chyba u niego kupowałem... 601890326 lub (012)4131911. oni (on i żona) mają chyba wszystko do rusków :banghead:

Ja u siebie w uralu mam ten korek spustowy magnetyczny "wlasnej produkcji" tzn kiedys remontowalem silnik w Romanie i wlasnie korek spustowy z tego silnika przykul moja uwage - piekny dosyc dlugi magnes o malej srednicy (niepamietam dokladnie ile wynosi). Wyciagnalem go z korka spustowego obcegami. Magnes okazal sie na tyle silny ze przykleil mi sie do reki no i musialem go zabrac :banghead:

Korek spustowy oryginalny mozna rozwiercic troche (badz poszukac innego) i magnes pasuje do tego jak ulal. Wystaje ponad krawedz korka z 1,5cm. Jest to magnes taki podobny do metalu, zdaje sie ze neodymowy, bardzo twardy i bardzo mocno przyciaga opilki.

A co do tej wydajniejszej pompy (wyzszej) to powinna pasowac. Tyle ze nie wiem jak to materialowo wyglada - ile wytrzymuje ?

panowie.. takie korki sa dostepne w kazdym sklepie z klamotami do komarkow ;]

jesli dobrze pamietam, to pasuje sroba z magnesem od simsonka :]

jak bedziesz w garazu to spojrz czy pod skrzynie biegow i pod miske olejowa sa takei same sruby (jak dobrze pamietam to tak bylo..) i przymierz do simsonowskiego (od skrzyni biegow). koszt - jak dobrze pmiętam - 2 zł.

pozdrawiam