PeterS Opublikowano 30 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2005 Chciałbnym poznać Wasze zdanie na ten temat.Przede wszystkim chodzi mi o trwałoĹć silnika i bezawaryjnoĹć, prostotę obsługi (najlepiej chłodzenie powietrzem) i moc 40-50KM bez żyłowania silnika.Ze wzgl. na stopień skomplikowania konstrukcji i linie (rzecz gustu) super wyjsciem byłoby Suzuki GR 650 Tempter, ale.... nie produkujš tego od ok. 17 lat, w Polsce prawie niespotykane w naturze (problem z częĹciami), z resztš moda na softchoppery minęła juz pewnie bezpowrotnie.... :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-kk Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 ja tam pleceam motór który sam mam. zakupiłem niedawno i miałem podobny problem. co wybrać, teraz wiem że wybrałem dobrze . jeśli chodzi o żywotność czy niezawidność to honda w tym jest dobra, spójrz z resztą na tę stronkę, trochę podpowiadają. www.republika.pl/chudzikjc u właściciel hondy vt 500 c ( 50 kuców) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterS Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Recenzje tego sprzętu sš rzeczywiĹcie doĹć pozytywne (tez na forum).A np. Moto Guzzi V65C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Virago 535 jest także niczego sobie i możesz to dostać za tą ceną. Choć honda ma opinie trwalszych motocykli i lepiej wykonanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Virago535 przeciez to Yamaha :clap: i koników ma przeszło 40 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Oczywiście Virago 535 z prostą obsługą, niskimi kosztami i 46 KM. Chyba wszystko czego chciałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterS Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Oczywiście Virago 535 z prostą obsługą' date=' niskimi kosztami i 46 KM. Chyba wszystko czego chciałeś?[/quote']Oprócz tego, że to chopper, a nie - softchopper... :? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterS Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 A co sšdzicie o Hondzie CB 450 SC Nighthawk?Czy ktoĹ z Forumowiczów ujeżdża taki sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Kupisz "soft" i pod koniec sezonu stwierdzisz ze brakuje mocy.Tak jest w 95% przypadków. Jeśli masz olej w głowie i czujesz troche respektu przed motocyklem to możesz smiało pomyslec o czyms co wystrczy na dłużej i sparwi więcej frajdy. Napisz PW do Pawła (moderator) i zapytaj czy sprzedał juz swoj motocykl. Jesli jescze nie , to jest własnie to czego potrzebujesz. Honda CB650 Nigt Hawk. Chłodzony cieczą (wg/ mnie to zaleta) napęd wałem kardana, popychacze zworów hydrauliczne (odpada reg. luzu) świetny stan, przebieg mały i z dobrych rąk. Polecam. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Nie rozglądaj się za pojemnościami mało popularnymi u nas - typu 400.Jest tego mało – części słabo dostępne i szybko odczujesz brak mocy jak to już napisał Avalon.Nie znam Hondy Pawła ale po tym co pisze on i co o nim piszą wydaje mi się, że jego motocykl jest dobrym interesem Możesz się jeszcze zastanowić nad Kawasaki Eliminatorem. Jest teraz na allegro http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M34989 Ja posiadam taki motocykl i jestem z niego bardzo zadowolony (foty pod linkiem w podpisie)Motocykl ten nie jest softchopperem do jego prowadzenia trzeba się przyzwyczaić (rozstaw osi) Mocy ma wystarczająco 74KM z przełożeniem na przyśpieszenie. Zaleta jest wał kardana i nisko położone siodło. Wygląd kwestia gustu jak dla mnie jest bardzo ciekawym motocyklem i trochę się wyróżnia – w sumie nie ma czegoś podobnego na rynku.Nie polecił bym go na początek. Ale ponownie zgadzam się z Avalonem jeśli będzie respekt do maszyny i rozsądek to myślę, że długo Ci taki motocykl posłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Jeszcze w XX wieku bylem w posiadaniu wspomnianej hondy nighthawk cb 450. Byla to wersja amerykanska bardzo popularnej w Europie cb 400/450. Moim zdaniem blizej mu do naked bike'a niz do soft chopper'a. Motocykl wart polecenia, pomimo malej pojemnosci zostawia w tyle wiekszosc chopperow. Dobry dla poczatkujacego, lekki, oszczedny, tani w eksploatacji, nie ma problemu z czesciami, ma duzy zasieg na pelnym (13l) baku- ponad 300 km. No i jest bardzo wygodny- takze dla pasazera/ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 softchopper to o ile sie orientuje chopper z silnikiem od bardziej sportowego brata najczescie rzedowa dwójka czy tez nawet czwórka.Honda CM w wersji Custom to typowy softchopper - wystepuje rowniez w wersji 400 ccm. Jezeli tak pojmowac termin "softchopper" to moze warto zastanowic sie nad Kawasaki EN 500 - za takie pieniazki to chyba mozliwe zeby dostac taki jednoslad. Pzdr.Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Odezwija sie do Bartosza ma na sprzedaz LTD 750 (R4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 softchopper to o ile sie orientuje chopper z silnikiem od bardziej sportowego brata najczescie rzedowa dwójka czy tez nawet czwórka. Softchopper to naked ze zmienionym kątem główki ramy dłuższym przodem i mniejszym kołem z tyłu, no i oczywiście z wyższą kierownicą czasem z a’la kroplowym bakiem :buttrock: Taki był przepis dawno temu :flesje:Silniki takie jak w modelach bazowych zazwyczaj 2lub 4cylindrowe- rzędowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterS Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Softchopper to naked ze zmienionym kątem główki ramy dłuższym przodem i mniejszym kołem z tyłu' date=' no i oczywiście z wyższą kierownicą czasem z aâla kroplowym bakiem :buttrock: Taki był przepis dawno temu :flesje:Silniki takie jak w modelach bazowych zazwyczaj 2lub 4 rzędowo[/quote'] Ja te sprzęty nazywam "klasykami z wyższym przodem" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi