hiszpan Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 widze że początkujący mają coraz większe apetyty... 600, 800, 1000 ccm a teraz nawet 1800ccm 8O ciekawe kiedy pojawi sie post typu ostatnio widziałem w TV wyscigi dragsterów top fuel. Mam karte rowerową i chciałbym kupić sobie takie moto do jeżdżenie po bułki do GSu :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Hiszpan -> wyluzuj. V2 to nie R4. Moc chopperka (no chyba, że ktoś na pierwszy sprzęt kupi VTX 1800 albo Valkirie :lol:) da się okiełznac przy odrobinie rozsądku. szalone 70KM (w najlepszym układzie) i duża elastycznośc silnika ułatwia naukę jazdy. Kupienie jaiegoś "piździka" 250 cm przy takich gabarytach jakie ma lichten to niejest dobry pomysł. Nawet 500-600 ccm będzie za małe do jazdy np: w 2 osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Hiszpan -> wyluzuj. V2 to nie R4. Moc chopperka (no chyba' date=' że ktoś na pierwszy sprzęt kupi VTX 1800 albo Valkirie :lol:) da się okiełznac przy odrobinie rozsądku. szalone 70KM (w najlepszym układzie) i duża elastycznośc silnika ułatwia naukę jazdy. Kupienie jaiegoś "piździka" 250 cm przy takich gabarytach jakie ma lichten to niejest dobry pomysł. Nawet 500-600 ccm będzie za małe do jazdy np: w 2 osoby.[/quote']Wiem jak oddaje moc V2 bo mam V2... Nikt mi nie wmówi że VTX czy Valkirie to zabawki dla poczatkujących :? PZDR! PS nie jestem spięty bo w końcu to nie o moją kasę chodzi... Kazdemu wolno kupić co się tylko podoba jeśli go na to stać... Przeraża mnie jednak podejście wielu poczatkujących... "obciachem jest jeździć na czymś co nie ma minimum 100 koni"... Wynika z tego że mamy w Polsce samych Mc Koyów, Laconich, Biaggich, Rossich i im podobnych...Dlaczego zatem nie mamy samych mistrzów na podium SBK czy GP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lichten Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Dzięki ->Pompka :clap: widzę, że mnie rozumiesz doskonale. Na chopperach w sumie nie jeździłem ze dwa razy po jakieś 10km na Shadow 750 to nie jazda. wcześniej jeszcze całkiem sporo na CZ350 ale to nie ma żadnego porównania do Choppera. i rzeczywiście potrzebuję czegoś w sam raz bo nie będę sam jeździł. dlatego muszę się przymierzyć do VS i VN może jeszcze Virago... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Wynika z tego że mamy w Polsce samych Mc Koyów' date=' Laconich, Biaggich, Rossich i im podobnych...Dlaczego zatem nie mamy samych mistrzów na podium SBK czy GP?[/quote']Ależ mamy mamy, tylko że zamiast trafiać na podium o wiele częściej trafiają na latarnię lub drzewo :twisted: PS. Sorka za off. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 lichten- Tak naprawde to mysle ze jeszcze lepszy VN jest wiekszy , nie trzeba synchronizowac gaziorów, tyle ze wiecej pali ale tez jest mocniejszy i PODOBNO : :twisted: lepiej sie zbiera , ale uwierz mam VS 800 U.S.A i do choppera na początek przygody to spokojnie wystarcza jest co odkrecic ... ale to tez nie zaden połykacz km-ów, przeciez tu chodzi o LANS i ten klimat .Gdybys jechał z plecaczkiem obładowany trasą to moze sie zdazyc ze chciało by sie wiecej koni , ale to zawsze tak jest jak cos sie ma i pojezdzi sie troche przyzwyczaji to i 1400ccm bedzie ta sama gadka po jakims czasie.Pozdro i z tej 3 (virago750, Vs 800 i Vn 800 A) polecam to ostatnie tylko najciezej bedzie dostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 ... Nikt mi nie wmówi że VTX czy Valkirie to zabawki dla poczatkujących :? A ktoś Ci takie rzeczy wmawia? :clap: Bo chyba nie ja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymo Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 HejaA jaki ty jesteś początkujący bo to też ważne. Ja dla przykładu też uważam sie za początkującego chociaż jeździłem w przeszłości na tzw. Motorach MZK, WSK SIMSON i parę innych. Kilka dni temu zakupiłem moje marzenie (Dreams come true) VIRAGO 535. Jestem z niej póki co bardzo zadowolony i przede wszystkim mogę bez stresu i problemu wznowić nawyki (to takie lotnicze określenie). Nie jest to sprzęt ciężki i łatwo sie prowadzi. Oczywiście w przypadku każdego tzw początkujacego zawsze potrzebna jest DUŻA dawka zdrowego rozsądku. Czego wszytkim zyczę. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lichten Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2005 siwypfk -> dzięki za info. rozejrzę się trochę i obiecuję dać zanć jak tylko coś kupię. Rozejrzę się za tą Vn-ką ale większej na początek jak 800 to nie chcę kupować maszyny. jakbym chciał gnać jak rakieta to kupiłbym sobie jakiegoś przecinaka :clap: pozdrawiam i dzięki za konkretna dawkę dobrych rad :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lichten Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Dymo -> jestem początkujący tak jak Ty - powiedzmy. znaczy się że na moto już jeździłem trochę... tylko, że na takich samych jak Ty więc co do Choppów nie ma porównania. tyle że ja za bardzo nie moge sobie kupic czegoś małego bo mam 187cm wzrostu a chcę wyglądać jak na motorze nie jak na rowerku z komunii. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi