trajka66 Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 Nie odkrecaj nic z prawej strony bo tam nie ma sprzegla, sprzeglo w Twoim moto jest z lewej strony i tam musi byc jakas zakretka u gory przez ktora wlejesz olej. Najlepiej wez ojca, pewnie bedzie bardziej obeznany i niech Ci pokaze jakies podstawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogr Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 Uu ile odpowiedzi :P . Adam87 :Ja wole nie ryzykowac. Enduroguy:Niewiem co to popychacz sprzęgła i gdzie to i od czego to :P , chodzi o tą uszczelke pod lewym deklem ? WazzabiiHm dzis sprawdze czy to nie olej z dozownika..bo mam czerwony castrol r2, ale wydaje mi sie ze to nie z dozownika.O nie ojciec sie nie zna tez...mechanik mu zawsze robi samochod... .To nie moja maszyna ;) , ale moja tak samo czysta i zadbana jest, pokaze fotki dzis wieczorem.Mechanik mnie nie skroji ... bo to dobry znajomy taty.dzieki za oznaczenie kontrolek ;) ! Ide do piwnicy zapale go i zobacze czy na luzie tez bedize cieklo.. podloze kartke i zobacze jaki to ma kolor...odkrece tez ten dekel i zobacze uszczelke.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 28 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 Enduroguy: Niewiem co to popychacz sprzęgła i gdzie to i od czego to , chodzi o tą uszczelke pod lewym deklem ? NIe wiem jak jest w tej Twoje aprilli ale pewnie podobnie. Popychacz to taki precik o srednicy ok 5mm ( u mnie). Przypatrz sie co sie dzieje jak nacisniesz klamke od sprzegla. U mnie tak jakby popychacz "wchodzi"w silnik (popychacz jest po lewej sprzeglo po prawej). Gdy on sie skrzywi bedzie po prostu rozpychal uszczelke i zacznie kapac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogr Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 Aha, dzieki .Bylem przed chwila , odpalilem go, pochodzil, przejechalem, z 10metrow...niestety wiecej nie moglem... patrze nic nie kapie...... zgasilem,,,niekapie....podlozylem chusteczki zaraz pojde zobaczyc czy skapalo cos.., zgasilem silnik i wsluchalem sie i jak by jakas uszczelka... przyssala sie cczy cos takiego... z 1s to trwalo. ale nie wime co to[to bylo z lewej strony silnika],pokrywy nie moge odkrecic bo jest na imbusy a nie mam ich...ale juz mi kumpel wytlumaczyl co i jak z tym olejem w skrzyni.. http://www.otomoto.pl/photos/original/M3/M...13/M31329_4.jpg ta nakretka i przewod co wychodzi z niej i idize w tyl moto to tam sie leje olej... [nad pokrywąi to jest]a z drugiej strony silnika, pokrywe odkrecam [ jedna srubka, jest napisane oil cos tam, to tam sie kontroluje poziom oleju,] ide sprawdzic jeszcze raz co i jak, dzieki wam za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogr Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 Witam, sprawdzilem, na chusteczke kapneła jedna kropla... nie jest to olej z dozownika tylko z skrzyni [ ewentualnie z silnika...] bo tak: z prawej strony silnika odkrecilem tą srubke nad pokrywami [ tam gdzie leje sie olej] ten przewod to odpowietrznik jakis bo nie jest do niczego podłączoony.., próćz mokrych scianek nie zoabczylem nic.. bo wiadomo tam sie tylko leje ten olej, natomiast z drugiej strony [ na pokrywie ] tam gdize jest ta srubka oil na imbus , odkrecilem ją i zaczol leciec olej... bo moto bylo na stopce bocznej, szybko wlozylem srubke ... czyli wyciekly z 3 krople..., czyli olej jest..ale jak sprawdzic czy jest wystarczająca ilość? chyba bede musial dolać ... tylko teraz nie wiem jaki...wiem tylko ze jest dosc ciemny... niezbyt gęsty.. i jak to olej tłusty :P , i chyba to mobil, ale jaki dokladnie to nie wiem... a skad dokladnie kapie olej.. niestety nadal nie wiem... czy ze skrzyni czy z silnika? bo moze poszla ta uszczelka łącząca silnik? a tej pokrywy po lewo nie odkrecilem ... bo chyba wylecial by olej.... co radzicie zrobic?bo chce wkacu pojezdzic ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 28 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 ..ale jak sprawdzic czy jest wystarczająca ilość? z boku powinna być śrubka kontrolna. jak ją odkręcisz i bedzie sie lać olej to znaczy ze jest wystarczająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogr Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 No no adam tam napisalem wyżej o tym , ale przeciez juz tyle mi wyciekło....tego oleju, dużo tych malych plam jest w garazu u mnie... i kurde jest wystarczająca ilosc tego oleju ? bo ja odkrecilem tą srubke OIL i wlsnie lecialo..tak jak napisalem w poprzednim poscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogr Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 czyli co teraz robic? napewno to bedzie ten simering ? wymienic go i smigac? nic nie dolewac itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 28 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 słuchaj weź sobie kolege niech usiądzie na moto i trzyma je porosto a ty odkręć tą śrubke z boku(czy gdzie to jest) co jest do kontroli oleju i jak leci to niech tak długo leci aż nie wyleci (ale moto ma byc prosto nie pochylone w żadną strone) no bo wydaje mi się że jak jest za dużo oleju nalane to też źle i może się gdzieś wyciskać (może poprzedni właściciel się nie znał i nalał do pełna ;) ) Co o tym myślicie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogr Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 Hmm,a jak przestanie leciec to bedzie znaczyc ze oleju powinno byc tyle?OK moge zaraz isc i zrobie tak.. , tylko kurde zeby bylo ok.Ale zeby tego olejunie bylo tez zamało... bo wtedy to lipa.a moze sprawdze ten simering czy nie jest walniety? odkrece wajche biegow i zobacze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 28 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 no jak bedziesz wymienial ten simering to ci wycieknie sporo tego oleju, ja bym radzil spuscic caly olej, isc do sklepu i kupic litra oleju do twojego moto ( na kapslu bedziesz mial napisane jaki, ewentualnie obok np. 40W to jest bodajze gestosc czy tam lepkosc) spisz sobie to na kartke i idz na do sklepu motoryzacyjnego bo na stacjach benzynowych zdzieraja. jak sie kompletnie nie znasz to wez tego mechanika, to jest roboty max na godzine z droga do sklepu, dzisiaj tez zauwazylem wyciek spod mojego moto tj. leci mi troche oleju z kickstartera z tego swoznia, ale to moze przez glebe na ta strone z kick starterem. i skrzynia biegow jest w silniku wiec jak wlewasz do silnika olej to zalewasz tez skrzynie wiec nie moze kapac z tego albo z tego tylko z silnika ps ten twoj wiek w opisie to poprawny ? 35lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 28 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 no jak bedziesz wymienial ten simering to ci wycieknie sporo tego oleju,nie wycieknie, wystarczy przechylic motocykl na prawą strone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogr Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 kurde ;) , mam nadzieje ze jutro wymienie ten simering , i nie bede musial dolewac i kupowac nwoego oleju... i ze wkacu posmigam :? mam 18lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 28 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 przydaloby sie wymienic olej, nie wiadomo ile sie na tym jezdzilo.ja u siebie wymienilem olej, filtr oleju, i wyczyscilem filtr powietrza bo go wymieniac nie trzeba (siatka, gabka), no i czyszczenie lancucha i gaznika. kumpel dzisiaj testowal patent z czyszczeniem simeringow w lagach, wyciagnal sporo piachu, dziekuje temu kto napisal ten sposobprzyda sie jeszcze wiele razypozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogr Opublikowano 29 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Jest lipa :? .Tata pracuje... ja mam ostatni wolny dzien...mam ochote posmigac jak niewiem co... , oleju napewno wykapalo jakies 100ml .... niewiem co robic, smigac czy nie ? stanie sie cos? lepiej sie wogule nie zatrzymywac? czy robic jakies przystanki? czy moto znow ma czekac ;) ? az dostanie nową uszczelke.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi