Wróbel Opublikowano 26 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 Witam!Mam takie pytanie - co ile czasu nalezy naciągać łańcuszek rozrządu w GS 500?? Mam jak na razie niecałe 18 000 km. I nie sądzę, żeby już była taka potrzeba. Ale wolę się upewnićZ góry dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 26 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 Łańcuszka rozrządu się nie naciąga. Od tego jest napinacz, który odpowiada za jego prawidłowe naciągnięcie.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 Jak już łańuch się rozciągnie, a napinacz nie bedzie dawał rady, to się go wymienia poprosyu na nowy. Jeśli przebieg masz prawdziwy, to dojedziesz na nim do około 30 tys km lub nawet więcej. Przy regulacji zaworów warto kontrolować łańcuch, mierzy się okreśoną ilość ogniw i porównuje z damymi w serwisówce. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 26 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 Na 21 pinach (trzpieniach łańcucha) max długośc łańcucha to:158mm. Ps. Ponadto należy pamiętać o tym, że łańcuch może rozciągać się nie równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wróbel Opublikowano 27 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 Dzięki za odpowiedzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 ... Przy regulacji zaworów warto kontrolować łańcuch' date=' mierzy się okreśoną ilość ogniw i porównuje z damymi w serwisówce. Pozdro, Pawel[/quote'] Jak to wyglada w przypadku serwisowania moto w serwisie? Sami sprawdzaja stan lanuszka regulujac luzy, czy trzeba ich o to poprosic - i czy to wiaze sie z jakas dodatkowa oplata? Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 Wiesz, ja sam sprawdzam i nic to nie kosztuje, ale co inni to nie wiem :-). Najlpiej jak poprosisz, zawsze masz pewność, że zostanie to wykonane. Pozdro, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi