Fogg_wb Opublikowano 26 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 Na początek chciałem się przywitać gdyż jestem nowy na tym forum. Jeżdżę na Jinchengu Knight 50ccm, pewnie ktoś kojarzy ten model. W tym roku mam zamiar zmienić go na coś w klasie pojemności do 125ccm. Rozważam zakup Panon Prince'a (Kymco Zinga). Widziałem maszynę, miałem okazję się nią przejechać po małym placyku u dealera. Zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Może ktoś miał jakiś dłuższy kontakt z tym motocyklem i może się ze mną podzielić jakimiś uwagami? Interesuje mnie przede wszytkim spalanie i bezawaryjność maszyny. Pozdrowienia dla wszystkich :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 26 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 Witam również.Mam rozumieć, że chcesz kupić nowego Panon Prince'a :?: A nie lepiej kupić używaną Virago 125, Rebel 125, Kawę BN 125 lub Marudera 125 :?: Motorki te są na pewno bardziej popularne na rynku, a cenowo wychodzi chyba podobnie :? Wydaje mi się, że są to konstrukcje bardziej sprawdzone i co za tym idzie, mniej awaryjne, a i ew. dostępność cześci zamiennych powinna być lepsza.Jeżeli ja miałbym dokonać takiego wyboru dla siebie, to kupił bym coś z tych motocykli, które wymieniłem.Pozdro, D.F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 Ja mam kontakt z Panonem Princem, właśnie przd chwilą odstawiłem go do garażu po małej wycieczce. Teraz zbyt wiele nie powiem, ale poczekaj na następny Swiat Motocykli (mumer 5/2005), będzie opis. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fogg_wb Opublikowano 26 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 Będę czekał, liczę na rzetelne informacje, które pomogą mi dokonać wyboru. Mam nadzieję, że maszyna okaże się w porządku bo bardzo mi się podoba. Mogąc kupić nowy motocykl z salonu albo używany, w tej samej cenie, skłaniam się ku pierwszej opcji. Jednak NOWE to nowe. Pozdro 4 all. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar95 Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 Ja mam kontakt z Panonem Princem' date=' właśnie przd chwilą odstawiłem go do garażu po małej wycieczce. Teraz zbyt wiele nie powiem, ale poczekaj na następny Swiat Motocykli (mumer 5/2005), będzie opis. Pozdrawiam Paweł[/quote'] :-) Miałem przyjemność spotkać m.in. Pawła (pozdrowienia dla Wszystkich:-) i Panon Prince'a nad Zalewem wczoraj. Hm...ponieważ nie jestem uprawniony do uchylania rąbka....naprawdę:-) radze poczekać do recenzji Pawła:-) Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 Miałem okazję bujnąć się tym motocyklem jak szukałem czegoś dla siebie. Całe szczęście, że nie musiałem go kupić. Moc jak dla przedszkolaka i całość robi wrażenie dość niesolidne. Może to tylko nieuzasdadnione wrażenie, ale faktycznie ciężko było się rozpędzić, a o jeździe w 2 osoby to chyba trzeba całkiem zapomnieć. Moja stara CZ175 to była rakieta w porównaniu do Princa. Wybrałem starszawą Virago 535 i jestem z tego bardzo zadowolony. Ja uważam, że nie ma sensu pakowac sie w takie sprzęty, bo nie doczekasz końca sezonu i będzie dla ciebie za mały i za słaby. Nawet jeśli ansolutnmie nic się nie zapsuje to będziesz chciał go sprzedac i kupić cos większego - a wtedy kto to kupi i za ile?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 Całkowicie się z Tobą zgadzam, a nawet bardziej ... :-). Swoje jazdy testowe o mało nie zakończyem glebą, bo tył poszedł swoją drogą i to przy prędkości przy której nigdy bym się tego nie spodziewał. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 .. bo tył poszedł swoją drogą i to przy prędkości przy której nigdy bym się tego nie spodziewał. Hi,hi,hi zpowodu potwornej mocy jaką generuje silnik? :clap: Ja bym polecął jakąs sprawdzoną konstrukcję. Np: uzywane Virago 125. Małe zgrabne motorki w przystępnej cenie. Tego Prince bardzo cięzko będzie tez póxniej sprzedać. Nietypowy i mało popularny na naszym rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Tekst już jest w SM. Starałem się (bardzo, bardzo 8) ) unikać emocji, a przedstawić tylko fakty, na zimno. Nie jest dobrze - ma dwa koła (jak każdy motocykl), 125 ccm, jest lekki i zwrotny (jak prawie każde moto tej klasy), ma dobą skrzynię biegów (niespodzianka) i to chyba wszystko jeśli chodzi o plusy, nie byłem w stanie się zmusić do więcej komplementów :P . Najlpieiej chyba powiedziała Agnieszka (która napisała komentarz, zresztą moim zdaniem bardzo fajny i trafny) - lepiej wygląda na zdjęciu :-). Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fogg_wb Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Wielkie dzięki Paweł. Artykuł przeczytałem, w kwestii wyglądu- mnie się maszyna podobała o 100% bardziej na żywo niż na zdjęciach. Na 99% nie zdecyduję się na tą maszynę ani na żadna inną 125. Postanowiłem pozostać przy moim Knighcie, kasę którą zaoszczędziłem na prawo jazdy spożytkuję inaczej- zrobiłem ostatnio parę rzeczy za jej część przy moim obecnym sprzęcie. Jeszcze te trzy lata sie pobujam na nim, potem się pomyśli o czymś większym :buttrock:. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 A ja nie wiem co te dziwadła mają niby wspólnego z pojęciem "Chopper" bądż "Cruiser" NIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi