Paweł - PRC Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 W końcu nadszedł ten czas kiedy wypada mi wymienić simmeringi i olej w przednim zawieszeniu. I tu pojawił sie problem. O ile z kupnem simmeringów niemiałem problemu o tyle z olejem mam. Moja Honda MT nie jest w pełni serynjnym modelem. Przednie zawieszenie i koła są z innego modelu. O ile wiem że koła pochodzą z MB i to zawieszenie już nie wiem. Orginalnie MT nie miał mocowania na zacisk do tarczówki a ja takową posiadam. Może ktoś wie jak zidentyfikować to zawieszenie, albo coś. I tu pojawiają się pytania:1. Ile oleju wlać oleju do zawieszenia.2. Jaki olej wybrać i o jakiej gęstości Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Jeżeli jest mocowanie na tarcze a zawiesznie pochodzi od Hondy to jest to przód od MBX bo ona miały tarczówi z przodu. W teren to sie zabardzo nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Zależy od krórego modelu MBX 80 czy może 125MBX80 ma średnicę rury 29mm i do nich wchodzi 152cm/3MBX125 ma 31mm i wchodzi 139cm/3 Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł - PRC Opublikowano 23 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Niestety niepasuje nic z tego. Średnica rur to 27 mm. Naprawde nie mam pojęcia z czego może być zawieszenie. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Jesli chodzi o gestosc to musisz dobrac w zaleznosci od stylu jazdy. Bardziej gesty olej=twardsze zawieszenie. Takze jezeli preferujesz skoki itp to cos koło 20w a do lasu mysle ze 15w bedzie spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 a czy zawieszenie też nie pochodzi z mb?? Bo skoro mt miala beben a to ma mocowanie na tarcze to moeż e zawieszenie tez jest p porostu z mb? Z tego co wiem mb ma inne zawieszenie niż mbx. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 Zawieszenie pochodzi od Hondy MB. Kola sa inne, gdyz w MB byly bezszprychowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi