Z3US Opublikowano 20 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 Witam. Chciałbym się czegoś dowiedzieć o membranach stosowanych w nowoczesnych silnikach 2T. Jak to działa i w ogóle. Jesli był już taki temat to prosze o usunięcie. Pozdrawiam Z3US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 20 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 tego się nie da chyba w poście zmieścić:/ może znajde gdzieś skany :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 20 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 moge ci powiedziec, jak to wyglada i jak dziala - z doswiadczen grzebania w skuterach :D sa tam takie 2 (najczesciej) sprezyste listki tworzace membrane, zamykajace kanal dolotowy do skrzyni korbowej 2T. w momencie wytworznia sie odpowiedniego cisnienia sila podcisnienia przewaza sile sprezystosci listkow i kanal zostaje otwarty i nastepuje zassanie mieszanki. od sprezystosci listkow zalezy faza otwarcia i czas otwarcia dolotu. tyle w telegraficznym skrocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek z krainy kredek Opublikowano 20 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 Z3US ale wiesz moglbys zakladac jeden temat :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 Ups. Zakładałem tylko jeden ... Czyli w głowie sobie dobrze gdybałem jak to coś może działać. Pytam, bo kiedyś patzyłem na jakąś czeską stronkę, gdzie jakiś gość założył takową do jawki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 20 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 Tak, załóż takie do jawki :lol: :lol: W ogole widze ze coraz starszy sie robisz, niedlugo bedziesz starszy ode mnie :lol: 15 latku Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek z krainy kredek Opublikowano 20 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 do jawki membrany ??nie widze sensu a poza tym to jest ryzykowna zabawa bo latwo cos mozna zrypac :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 ALe ja nie mówie że chce sobie założyć, tylko że widziałem na stronce, że miał tkoś założone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 22 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 Witam!Zajrzyj na FTP (adres w podpisie), katalog: Nasze sprzety/Luk/MZ ETZ 250 Enduro/2004.04 - Membrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi