Baron Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Mam pytanie... Chcę z kumplem stworzyć możliwość komunikacji głosowej w jeździe po lesie. Jak mogę tego dokonać? Może macie już doświadczenie z tym? Robiliście takie coś...? I ile to mniej-więcej kosztuje?Oczywiście jeździmy w kaskach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Interkom za fale radiowe (cos za wzór CB radia) - jakies 200zł, przy głośnych wydechach raczej nic ni bedziesz słyszał-lepiej pocwiczyc porozumiewanie sie gestami rąk ;) taniej i przy pewnej wprawie - chyba skuteczniej. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 heh bulson tylko jak jedziesz z tyłu to można sobie machać rękoma ile sie chce :lol: Może jakas komunikacja klaksonami np umówić sie że jeden dłuższy to coś tam 2 krótkie to coś tam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZiK Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 A może znaki dymne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Może jakas komunikacja klaksonami np umówić sie że jeden dłuższy to coś tam 2 krótkie to coś tam ...nie wszyscy mają klakson ;)po prostu jak sie jedzie w grupie to pierwsza osoba musi sie co jakis czas oglądać do tyłu, a ostatnia pilnować wszystkich i ewentualnie sie zatrzymac żeby pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2x Opublikowano 16 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2005 Kupilismy z kumplami taki intercom ktory dziala na zasadzie laryngofonu - montuje sie słuchawke w kasku a na gardle czujnik głosu - odbiór dobry i nie ma znaczenia głośnoś wydechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekc Opublikowano 16 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2005 Pablo2x mozesz podac koszt takiego cuda i ew namiar gdzie to kupićPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 16 Marca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2005 Tez jestem Pablo zainteresowany, ino do enduro sie nie nada raczej. Tu zasada jest prosta. Przewodnik prowadzi, daje znaki reka co i jak, ostatni zamyka. Reszta patrzy za siebie i szuka ostatniego.Ale tym Twoim patentem jestem zainteresowany ;)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2x Opublikowano 17 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2005 Dominik kupilismy to z herubinkiem na bazarze koszt samego laryngofonu to kolo 35 zł o ile dobrze pamietam - podłancza sie to do cos ala walkie talkie - a koszt walkie talki ejuz troche wiekszy w zalezności od modelu od 150 do 300 zł - musze poszukac namiarów na gosci aod ktorego to kupowalismy - ale istnieje duze prawdopodobienstwo ze bedzie znowu na bazarze w sobote W sumie to ciekawa rzecz i nie przeszkadza zbytni w prowadzeniu motocykla bo słuchawka jest cienka jak kawalek materialo z rzepem do przyklejenia wewnatrz kasku a na szyje ( gardło) zakłada sie taka mało opaske z czujnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi