hiszpan Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 Mam pytanie czy ktoś z was ma/miał jedno z ww aut? Ostatnio jestem zainteresowany wymianą swojej Corsy na coś młodszego i biorę pod rozwagę właśnie jedno z tych autek z lat 19998/99. Czy jest coś w tych autach na co należy zwrócić szczególną uwagę? Słabe punkty? No i jak te silniki 1.3 68koników zachowują się w tym autku (nie pytam nawet o osiągi bo te MUSZĄ być przecietne chodzi mi głównie o apetyt na paliwo bo spotkałem opinie, że potrafia one całkiem sporo "wypić" jak na swoja pojemność/moc/wagę auta. PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 jak subaru to 4x4 i zapewne bedzie to litr wiecej na 100km, kiedys wauto swiecie był test na 100tys km i specjalnie nic sie nie sypło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 Bliższy kontakt miewam jedynie ze słabszą, litrową wersją świstaka, ale jest dokładnie, jak mówi Ryży - prawie niezatapialny i spartański do bólu. Osiągi 1,0 są ... dobra, pomińmy :lol: , niemniej jedzie się o klasę pewniej, niż porównywalnymi wypustami z Turynu. Zużycie paliwa przy codziennych przebiegach rzędu 40-50 km przy stabilnej jeździe (rozważna kobieta :( ) jest na poziomie 5-6 l/100 km. Średnia roczna! Motorek, choć słabowaty, działa bez zarzutu. Z uciążliwości, to korodujący szybciutko wydech i kłopoty z wilgocią wewnątrz - wiecznie zaparowane szyby zimą. Podobno kwestia zaślepienia lub odślepienia odpowiednich otworów w nadwoziu, patent znają kumaci serwisanci.Wesja 1,3 pomimo też niewielkiej mocy dysponuje o niebo lepszą dynamiką, ze względu na niewielką masę autka. No i ma jeden gar więcej (zapomniełem dodać, że 1,0 ma tylko 3 8) ).Justy trudno raczej będzie Ci znaleźć, a i serwis na pewno jest kosztowniejszy. Z tym, że ... jednak to Subaru. Mimo, że to maleństwo, przyjemność jazdy "na czterech łapach" może dużo rekomprensować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 14 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 Swift i Justy z lat 98/99 to te same auta. Subarynka seryjnie była 4x4 a Swift na życzenie mógł być 4x4 a w serii był FWD. To, że 4x4 powoduje większy apetyt to wiem w końcu to dodatkowa masa i opory czyli sprawa oczywista... zastanawia mnie jednak jak jest dla Swifta FWD czy srednio jest to 6,7 czy 8l/100km. W przypadku Justy dodam orientacyjnie 1l/100km i po zabawie. Słyszałem jednak, że Justy potrafi pod katem pochłonąć nawet 15l/100km czy to możoliwe przy te masie/mocy? Hmmm w sumie to wszystko jest możliwe jak sie ktoś uprze...PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi